Zdravlje

Ljubav

Najbolji prirodni antibiotici i kako ih koristiti!

Biljni antibiotici su oduvek korišćeni u borbi protiv prehlade, gripe i infekcija. Danas se vraćaju lagano kao alternativa sintetičkim antibioticima na koje su mnoge bakterije postale otporne. Najbolji prirodni antibiotici i kako ih koristiti!

Najbolji prirodni antibiotici i kako ih koristiti! Svet Plus



Bakterije se veoma brzo razmnožavaju i na neki način “komuniciraju” međusobno. Dele informacije. Kako za kratko vreme nastane ogroman broj bakterija, otvorena je i mogućnost mutacija. Nastaju bakterije otporne na razne vrste antibiotika. Danas gotovo da nema antibiotika na koji se nije razvila neka vrsta bakterijske otpornosti. Sve to stvara velike probleme u medicini. Zato je veliki broj istraživanja sve više usmeren na prirodne antibiotike.

Među najbolje biljne antibiotike spadaju: šipak, beli luk, đumbir, aloe vera, med, žalfija, bagrem, ehinacea, eukaliptus, ekstrakt semenki grejpa, kleka, sladić, polen, majčina dušica, kurkuma, lavanda, listovi masline, uva, karanflić … Evo kako se neki od njih koriste.


Aloe vera i med

I odvojeno i zajedno ovi plodovi prirode su vrlo uspešni u lečenju raznih infekcija. Zajedno spojeni su najbolji prirodni lek protiv opekotina, za brže zarastanje i sprečavanje pojave infekcije.


Ehinacea

Odlična protiv mnogih virusa i bakterija. Najčešće je upotrevbljavaju za bolno grlo, protiv prehlade i gripa. U ovom slučaju preporučuje se oko 30 kapi tinkture ehinacee na svaki sat vremena ili pijte topli čaj od ove biljke.


Žalfija

Kažu ostala je negde zapisana Hipokratova rečenica: „Zašto bi dopustili da čovek umre, kada mu žalfija raste u vrtu“? Lista bolesti protiv kojih je dobro upotrebiti žalfiju je zaista duga. Ali, odlična je za usnu duplju, zube, krv, jetru, sinuse, grlo, zglobove, pluća, stomak...


Beli luk

Aktivan je protiv bakterija poput stafilokoka, streptokoka, ešerihije koli, slamonele, herpesa, virusa gripa (tipa B), HIV-a... Možete ga jesti svežeg, uvrštavati što češće u ishranu ili u kapsulama i prahu. Izbegavajte unos belog luka ako koristite lekove protiv zgrušavanja krvi.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>