Ostalo

Smeno

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije postala je šampion sveta!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije postala je šampion sveta po prvi put u istoriji, pobedivši Italiju sa 3:2 u setovima (21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12).

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije postala je šampion sveta! Screenshoot / YoutubeIzabranice Zorana Terzića savladale su u velikom finalu u Jokohami Italiju posle trilera u pet stova 3:2 (21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12), prvi put se okitile najsjajnijim odličjem, ispisale najveći uspeh u istoriji ženske odbojke na ovim prostorima. 

Kakav vulkan emocija je proradio kada je i poslednja akcija naših heroina "prošla" u petom setu dramatičnog finala sa Italijankama, slavlje je tada moglo da počne, suze radosnice mogle da poteku... Japan je postao taličan za odbojkašice Srbije, pre 12 godina odatle je stigla prva medalja na Svetskim prvenstvima, tada bronzanog sjaja, a danas su je Terzćeve alhemičarke pretočile u zlato.

Prava napast je bila Nigerijka sa italijanskim pasošem, mučila je Srpkinje od samog starta, "pogurala"  svoj tim ka osvajanju prvog seta koji su naše igračice "prespavale", pa smo se malo zabrinuli za ishod. Međutim, u drugom setu, krenule su furiozno Srpkinje, na čist adrenalin Brankice Mihajlovića i Tijane Bošković, pokrenule mašinu koja je samlela Italijanke, za 1:1, i najavu vrhunske odbojke i neizvesne borbe u nastavku.

U trećem setu viđena je drama, ludačka borba za svaki pedalj terena, za svaku loptu koja je u tom periodu meča, ipak, malo više "slušala" Italijanke, odvela ih do vođstva od 2:1, prividnog utiska da su slomile borbeni moral našim junakinjama. Nije bilo mnogo dileme u četvrtom setu, u povoju su Rašićeva, Ognjenovićeva i ostale gradile prednost, već tada savršeno konsolidovane i sigurne u akcijama i defanzivi, Italijanke su samo u dva navrata pripretile prilaskom na dva poena, ali dalje nisu mogle, pa je peti set dao odgovor ko će na svetski tron.

Uprkos početnih 2:0 za protivnice, Srpkinje su se vratile serijom poena za 4:3, u nastavku je viđen istinski triler, bilo je 10:10. Nervi se tanjili, svaka greška skupo plaćala...

Kada je trebalo najjače udariti po Italijankama, tu je bila bombarderka Tijana Bošković, saigračice su kreirale većinu akcija za našu najbolju poenterku, a ona nas održala u vođstvu, da bi, na vrhuncu drame, u trenucima najveće izbezumljenosti od iščekivanja kiksnule Italijanke!

Upecala se Silvija Nvakalor, za presudni, istorijski poen, za 15:12 - za srpsku titulu svetskog prvaka.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>