Lepota

Ljubav & Sex

Zdravi zubi do duboke starosti: Slana pasta tibetanskih monaha!

Zdravi i beli zubi do duboke starosti, moguće je! Ovo je slana pasta tibetanskih monaha i sve je vrlo jednostavno. Tajna je u krupnoj soli!

Zdravi zubi do duboke starosti: Slana pasta tibetanskih monaha! Svet PlusKod tibetanskih monaha zubi ostaju zdravi do duboke starosti, čak je tako bilo i u drevnim vremenima, kada u ovim planinskim predelima za komercijalne paste i stomatologa nikad nisu ni čuli. Želite i vi znati njihovu tajnu? Veoma jednostavno!

Prokuvajte pola čaše vode, ohladite i dodajte jednu kašiku krupne soli. Brzo mešajte jedan minut pa bacite formiranu penu. Četkicom za zube uhvatite nekoliko kristala i perite ovom smesom zube uobičajenim pokretima, ujutro i uveče nakon obroka. Vodom iz iste čaše isperite zube.

Od ovoga će vam desni ojačadi i dobiti ružičastu boju, a zubi će biti jako beli. U početku ćete se možda osećati nelagodno jer na slanu vodu odmah "odjeknu" zubi pojačanom osetljivošću na hladno-vruće i kiselo-slatko. Postaju osetljiviji samo na neko vreme, ali to brzo prođe.

"Slana” pasta, ne samo da uništava patogene bakterije usne šupljine, već za vrlo kratko vreme pojačava zubni sjaj, "zacementiravši” pukotine i neravnine na vašim zubima.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>