Region

Svet

Region

Serija Koreni uskoro na RTS-u! (VIDEO)

Serija "Koreni" uskoro na RTS-u! Radnja serije je smeštena na kraj devetnaestog veka u jednom srpskom selu i prati živote Aćima Katića, jednog od radikalskih vođa tog vremena i njegovih sinova Vukašina i Đorđa.

Serija Koreni uskoro na RTS-u! (VIDEO) PromoSerija je snimana tokom od oktobra 2017 do januara 2018. Pretpremijera serije je obavljena na festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji i Filmskim susretima u Nišu a prikazivanje je planirano na RTS 1 od 21. oktobra 2018. godine. Rađena je po nagrađivanom romanu Dobrice Ćosića i scenariju koji je napisao Đorđe Milosavljević.

Radnja serije je smeštena na kraj devetnaestog veka u jednom srpskom selu i prati živote Aćima Katića, jednog od radikalskih vođa tog vremena i njegovih sinova Vukašina i Đorđa. Vukašin je bio na školovanju nekoliko godina u Francuskoj i on se vraća kući kod oca i brata Đorđa da bi im saopštio da se ženi ćerkom liberala Tošića, Aćimovog političkog neprijatelja. Aćim ga se odriče i preti da će ga izbrisati iz testamenta. 

Istovremeno, Đorđe i njegova supruga Simka imaju probleme, jer ni posle 15 godina braka nemaju dece. Đorđe se sve češće napija i u jednom od tih pijanstava izbacuje Simku iz kuće. Aćim je očajan zbog svađe sa sinom, miljenikom Vukašinom, i što od besa, što od očaja rešava da pozove seljake iz svoga sela Prerova na bunu. Pijani vojnici uspevaju da bez velike muke uguše bunu, ubivši pritom petoricu seljaka.

Simki na um pada spasonosna ideja - da zatrudni sa jednim od Đorđevih sluga. Ubrzo posle toga saznajemo da je Simka trudna, a Đorđe joj dopušta da se vrati kući, iako su i on i Aćim puni sumnji oko toga ko je otac deteta. Simka rađa sina i beba dobija ime Adam. Kako Adam brzo raste, sve manje liči na oca Đorđa koji je izrazito nizak. Kada je Adamu bilo 5 godina, majka Simka se razboljeva i umire, a on jedva preživljava. Ovaj događaj konačno navodi Aćima i Đorđa da Adama prihvate kao svoga.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>