Zdravlje

Ljubav & Sex

Muči vas prehlada?! Ovaj čovek je nije imao deset godina!

Muči vas prehlada?! Ovaj čovek je nije imao deset godina! Jednu naviku ima već dugo godina i ne odriče je se ni na jedan jedini dan.

Muči vas prehlada?! Ovaj čovek je nije imao deset godina! Svet PlusDoktor Marej Grosnan nedavno je proslavio je 94. rođendan, a još uvek radi kao otorinolaringolog na institutu u Los Anđelesu. Okružen je kijanjem, kašljanjem i bakterijama ali već deset godina se nije ni prehladio:

"Mislim da je to delimično zato što sam kroz život konstantno izložen minimalnim količinama virusa zbog posla. Mnogi lekari stvore otpornost zbog stalne izloženosti."

Doktor Grosnan priznaje za "Prevention" da nešto radi svaki dan - pije jogurt i te navike se ama baš nikada ne odriče. Stiv Bouers, koji je intervjuisao Grosnana za svoju knjigu "Secrets of the World's Healthiest People.", kaže:

"Žive bakterije se "petljaju" sa mikrobima u našem organizmu. Oko 100 milijardi mikroba proizvodi vitamine poput B6, B12, K2. To pomaže u borbi protiv Ešerihije koli i salmonele i održava creva zdravim."

Pored toga što čuva imunitet, jogurt može da spreči i gomilanje kilograma. Osobe koje piju tri šolje jogurta nedeljno manje se goje tokom godinu dana za razliku od onih koji to ne rade, prema istraživanju objavljenom u časopisu "International Journal of Obesity". Baš taj podatak je veoma važan, budući da je upravo gojaznost povezana s nizom stanja poput dijabetesa, srčanih bolesti i raznih oblika tumora.

Bitno je odabrati pravi jogurt, pa tražite natpis "živa kultura" na ambalaži i izbegavajte jogurte koji ne moraju da stoje u frižideru. Držite se brendova koji sadrže bakteriju lactobacillus ili bifidobacterium, jer su upravo one najefektnije.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/RTL


>