Ostalo

Sme�no

Kućni ljubimci će pri razvodu biti tretirani kao deca!

Česte su priče o razvodu, gde se ljudi svađaju i sukobe oko podele imovine, oko toga kome će pripasti deca, kada će i koliko često onaj drugi roditelj imati pravo da ih viđa. Sada sve češće čujemo da se dvoje koji su "do juče" živeli zajedno imaju problem da jedno drugom prepuste zajedničkog psa ili mačku. Zato evo novog zakona: Kućni ljubimci će pri razvodu biti tretirani kao deca!

Kućni ljubimci će pri razvodu biti tretirani kao deca! Svet Plus



Po novom Kalifornijskom zakonu, koji je donet ovih dana, kućne ljubimce će smatrati zajedničkom imovinom supružnika, takoda će sud pse i mačke, tretirati kao decu... Odnosno odlučivaće se kome će od razvedenih supružnika pripasti "starateljstvo" nad kućnim ljubimcima, kao što se odlučuje ko će dobiti pravo na starateljstvo nad decom.

Prema novom zakonu, koji je potpisao guverner Kalifornije Džeri Braun, a koji stupa na snagu 1. januara sud tj. sudija će imati pravo da odlučuju kome će pripasti prilikom razvoda, kućni ljubimac ili ljubimci. Naravno ovim zakonom će sudija tačno navesti ko će hrani ljubimca, ko ga vodi u šetnju i kod veterinara, kao i ko ga čuva i tako dalje.

Advokatica iz Los Anđelesa, Megan Grin kaže da je videla dosta razvoda tokom kojih su se parovi žestoko borili oko toga kome će pripasti kućni ljubimac:

"Mislim da je to dobra ideja. Ja imam malog psa bišona koji se zove Rodni King Stoun i on je kao član porodice."

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>