Zdravlje

Ljubav & Sex

Ove sijalice izbacite iz kuće! Izazivaju rak i Alchajmera!

Direktno utiče na imuni sistem i oštećuje kožno tkivo. Ove sijalice izbacite iz kuće! Izazivaju rak i Alchajmera! Agencija za zaštitu okoline pokrenula je vanredni protokol koji se sprovodi u slučaju lomljenja sijalica i oslobađanja otrovnog gasa.

Ove sijalice izbacite iz kuće! Izazivaju rak i Alchajmera! Svet PlusSve više ljudi u cilju uštede energije i novca zamenjuje stare standardne sijalice novim ekološkim sijalicama koje znatno manje troše energiju. Međutim, nova generacija energetski efikasnih sijalica je toliko otrovna da je Agencija za zaštitu okoline SAD pokrenula vanredni protokol koji se sprovodi u slučaju lomljenja sijalica i oslobađanja otrovnog gasa.

Naučnici Fraunhofer Vilhelm Klaudic sproveli su studije koje su pokazale da ove sijalice, ukoliko se slome u zatvorenom prostoru, ispuštaju 20 puta veću količinu žive od maksimalne dozvoljene. Živa je moćni neurotoksin koji je naročito otrovan za decu i trudnice. Ona je posebno štetna po mozak, nervni sistem, jetru i bubrege. Takođe može da izazove oštećenje kardiovaskularnog, imunog i reproduktivnog sistem, dovede do pojave tremora, nervoze, nesanice, gubitka pamćenja, glavobolje, raka i Alchajmerove bolesti.

Sijalice koje štede energiju emituju UV-B zračenje i male količine UV-C zračenja. Opšte je priznato da UV zračenje šteti koži (uzrokuje rak kože) i očima. Zračenje iz energetski efikasnih sijalica direktno utiče na imuni sistem i oštećuje kožno tkivo do te mere da onemogućava formiranje vitamina D.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com


>