Zdravlje

Ljubav

Neprijatni zadah rešite na jednostavan način!

Svež dah pruža samopouzdanje u svakodnevnoj komunikaciji sa drugim ljudima. Ako se sumnja na zadah iz usta, kao prva pomoć koriste se žvake i bombone aromatičnih ukusa i mirisa. Neprijatni zadah rešite na jednostavan način!

Neprijatni zadah rešite na jednostavan način! Svet Plus



Intenzitet mirisa koji se normalno javlja pri izdisaju uobičajeno zavisi od: doba dana (ujutro je intenzivniji, pošto se noću luči manje pljuvačke, pa postoje uslovi za razvoj anaerobnih bakterija, koje stvaraju sumporna jedinjenja neprijatnog mirisa), starosti (intenzitet mirisa se povećava sa godinama) i gladi kod nekih ljudi.

Ovaj recept od prirodnih sastojaka je namenjen svima onima koji i pored redovnog pranja zuba i konzumiranja žvaka i bombona ne uspevaju da reše ovu neprijatnost. Napravite ovu smesu i uzimajte je svako jutro.

Sastojci:

1/2 kašičice cimeta u prahu
1/2 kašike meda
2 limuna

Priprema: 

Cimet i med prelijte šoljom tople vode i mešajte dok se med ne istopi. Zatim dodajte sok od limuna. Dobijenu smesu stavite u teglu i ostavite da stoji u frižideru. Svako jutro ili kada god mislite da treba da osvežite dah, uzmite po jedan gutljaj i promućkajte u ustima a zatim progutajte.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>