Lepota

Ljubav

Muškarci i žene: Zabluda o starenju kože!

Muškarci i žene decenijama žive u zabludi kada je u pitanju starenje kože. Naime zabluda je da ženska koža brže stari. Evo u čemu je stvar i razlika.

Muškarci i žene: Zabluda o starenju kože! Svet Plus



Žene su decenijama živele u zabludi da imaju lošiju kožu od muškaraca i da njihova zahteva znatno više nege. Konačno je rešen mit! Muška koža je deblja, 15 posto masnija, puna mitesera, ima izraženije pore i iziritirana je brijanjem. Trebalo da koriste hidratantnu kremu, ali nikako onu namenjenu ženama. Veliki broj muškaraca ne pridaje važnost nezi kože lica. 

Možda ima onih koji su iz čiste radoznalosti isprobali hidratantnu kremu svoje supruge ili devojke, ne znajući da je to gore nego da su ostali dosledni svom mačizmu. Evo zašto, ženska i muška koža mnogo se razlikuju. Muška je deblja i masnija, pa ako je namaže kremom svoje "lepše polovine", previše će se sijati i zapušiće pore. 

Ne treba zaboraviti ni područje oko očiju, jer je koža tu najtanja i stari brže nego kod žena, pa se bore pojavljuju mnogo ranije i, što je još gore, izraženije su. Ono što je svakako preporuka, jeste svakodnevna nega, kako kod žena, tako i kod muškaraca, jer upravo ona i pomaže da godine budu samo broj na papiru.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>