Svet

Region

Rusko- ukrajinska melodrama Crvena kraljica nedeljom na RTS-u!

"Crvena kraljica"  rusko-ukrajinska melodrama iz 2015. godine. Radnja ove mini-serije je zasnovana na činjenicama iz biografije poznatog sovjetskog modela Regine Zbarske - "sovjetske Sofije Loren", prozvane od strane novinara sa zapada "najlepšim oružjem Kremlja". Nedeljom na RTS 1 oko 23 časa.

Rusko- ukrajinska melodrama Crvena kraljica nedeljom na RTS-u! PromoSerija govori o ljubavi i tragičnoj sudbini prve lepotice Sovjetskog Saveza, Regini Zbarskoj, koju su na Zapadu prozvali „najlepšim oružjem SSSR-a“. Priča počinje 1953. godine, u zabačenoj provinciji, gde devojka Zoja živi sa svojim siromašnim i nesrećnim roditeljima. Posle porodične nesreće ona napušta raniji život i odlazi u Moskvu u potragu za novim životom. Spletom srećnih okolnosti postaje prva manekenka ugledne moskovske modne kuće, a nedugo zatim dostiže i svetsku slavu na modnoj reviji u Parizu. Koliko je stvarno bila božanstvena Reginina lepota govori i to što su se njenoj lepoti divili Pjer Karden, Federiko Felini , Iv Montan i Fidel Kastro.

U međuvremenu, lepota, šarm, um i karakter Regine joj omogućavaju da osvoji srce moskovskog umetnika Leva Zbarskog i on se oženi njome. Nekoliko godina su živeli složno, a Regina je postala glavna inspiracija ovom umetniku. U međuvremenu, vlasti su primorale Reginu da radi za KGB. Zbarski je uhapšen za posedovanje strane valute i suočava se sa zatvorskom kaznom, a dvostruki život s kojim je suočena, dovodi Reginu u loše psihičko stanje, kada kreće i njen sunovrat. Nakon što je nekoliko puta pokušavala da izvrši samoubistvo i završavala u psihijatrijskoj ustanovi, Regina je preminula novembra 1987.godine u 52. godini života. Okolnosti oko njene smrti ni danas nisu razjašnjene. Niko od kolega nije prisustvovao Regininoj sahrani.

Zanimljivo je da je glavnoj glumica Kseniji Lukančikovoj prvo pojavljivanje na malim ekranima upravo u ulozi Regine Zbarske.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>