Zdravlje

Ljubav

Sprečite prekomerno znojenje čajem!

Pokušali ste sa raznim preparatima ali ništa nije pomoglo. Znojite se pri naporu, znojite se dok sedite, smeta vam konstantno kapljanje znoja sa čela, vrata, iz kose... Sprečite prekomerno znojenje čajem od žalfije!

Sprečite prekomerno znojenje čajem! Svet Plus



U sprečavanju znojenja vrlo je efikasan čaj od žalfije. A evo na koji način se čaj priprema:

 Uzeti 2 supene kašike zdrobljenog lista žalfije pa staviti u 2 dl ključale vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta. Ne zaslađivati. Piti topao ili mlak čaj i uvek svež, nikako ne kuvajte duplu turu kako biste pili kasnije.

Dobro  je uzeti 2 kafene kašičice smrvljenog ploda trnjine, staviti u pola litra vode i kuvati 15 minuta. Piti po jednu šoljicu, na prazan stomak, do ozdravljenja. 

Ako imate problem sa znojenjem nogu uzeti po 5 supenih kašika kore mladog hrasta i orahovog lišća i kuvati u 2 litra vode, 8 minuta. U toj neoceđenoj masi prati noge. Ne brisati noge već ostaviti da se osuše na vazduhu. Noge posuti bebi puderom.

Žalfija, (posebno njeno eterično ulje) otrovna je u velikim količinama i ne sme da se uzima predugo! Nikako ne smeju da je uzimaju trudnice i ljudi koji boluju od epilepsije.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>