Ostalo

Sme�no

Kako da ljubav traje večno?! (VIDEO)

Najstariji bračni par na svetu otkriva kako da ljubav traje večno. On ima stoosam godina, a ona sto. Zajedno su već osamdeset godina. Venčali su se davne 1937. godine.

Kako da ljubav traje večno?! (VIDEO) Screenshoot / Youtube



Masao i Mijako (100) Macumoto iz Japana su zajedno osamdeset godina, a zbir njihovih godina prelazi dva veka. Masao (108) i njegova supruga su se venčali 1937. godine, imaju pet ćerke, trinaest unučića i dvadesetpet praunuka. Mijako otkriva da je tajna tako dugog braka ustvari samo strpljenje. I danas posle toliko godina ona svog supruga voli isto kao prvog dana:

"Sve je to zbog strpljenja. Toliko sam zahvalna da mi krenu suze kad samo pomislim koliko smo zajedno."

Doktorka Tina Tesina je za Biznis Insajder donekle i potvrdila reči ove stogodišnje žene, rekavši da ukoliko partneri rešavaju probleme, komuniciraju i slažu se da će onda dugo godina moći da provedu u zajednici:

"Kada ste frustrirani i beznadežni, imate manje strpljenja za partnera."

Do kraja Drugog svetskog rata, Masao je tri puta bio pozvan na vojnu službu, a Mijako je kaže bila pripremljena i na najgore, a to je da se on ne vrati. Konačno se vratio svojoj porodici 1946. godine, a njih dvoje su ušli u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji bračni par na svetu.
 

【一对日本夫妇携手走过80载春秋 成世界上最年长在世夫妇】日本的Masao Matsumoto与Miyako Matsumoto以合计年龄208年259天,获得“最年长的在世夫妇”(总年龄)吉尼斯世界纪录称号。这对夫妇共同生活了80多年,现育有5个女儿,13个外孙外孙女。 pic.twitter.com/tRgQy0vrIj

— 中国新闻社 (@CNS1952) September 5, 2018
 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>