Region

Svet

Imena poznatih: Ramiza, Sami, Ilduza..Da li znate ko su?

Mnoge poznate ličnosti odlučile su da promene svoja imena. Neki su to uradili jer im imena nisu bila dovoljno zvučna, pa su želeli da ih ljudi lakše zapamte, a nekima se jednostavno nije dopalo vlastito ime. Ovo su neka imena poznatih: Ramiza, Sami, Ilduza..Da li znate ko su?

Imena poznatih: Ramiza, Sami, Ilduza..Da li znate ko su? Screenshoot / YoutubeNjihovi pseudonimi su se toliko ustalili da se publika čak i ne seća kako se zapravo zovu, a to možda uopšte i nije važno ako volite njihove pesme i uživate u njihovim nastupima.


Đole Đogani – Hamit Đogaj

Malo ko zna da se tvorac popularne grupe devedesetih “Đogani fantastiko” zapravo zove Hamit. Kada je započeo muzičku karijeru ime je promenio u Đorđe, a prezime iz Đogaj u Đogani.


Sani Trik FX – Sami Ibraimov

Publika je devedesetih godina obožavala grupu Trik FX, koju čine bračni par Natalijai Sani. Ipak, malo ko zna da je Sanijevo pravo ime zapravo Sami, kao i da se ovaj popularni par preziva Ibraimov.


Silvana Armenulić – Zilha Barjaktarević

Pevačica i glumica rođena je u Bosni kao Zilha Barjaktarević. Nju nije preterano zanimala škola, te je nakon osmog razreda postala poznata kafanska pevačica. Tada menja ime u Silvana, a kada 1959. godine se udala za tenisera Radmila Armenulića, preuzela je njegovo prezime, te je do kraja života, ali i posle smrti u saobraćajnoj nesreći, ostala upamćena kao Silvana Armenulić.


Lepa Lukić – Lepava Mušović

Ko bi rekao da se Lepa Lukić, jedna od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima, zapravo zove Lepava Mušović. Rođena u Miločaju, Lepava je kao devojka započela muzičku karijeru, kada je promenila ime u Lepa, a prezime je uzela od supruga. Iako se kasnije ponovo udavala, prezime Lukić je zadržala.


Beki Bekić – Behljulj Behljulji

Folk pevač i kompozitor poreklom iz Albanije svoje ime Behljulj Behljulji promenio je u Beki Bekić, kako bi bio prepoznatljiviji na sceni. Od samog početka karijere predstavljao se kao Beki, te se to ime i ustalilo među publikom.


Šeki Turković – Šućro Turković

Pevač koji je i danas poznat na prostoru bivše Jugoslavije, rešio je da skrati svoje ime, i tako se umesto Šućro, na javnoj sceni predstavio kao Šeki. Pevač je ostavio svoje prezime Turković.


Seka Aleksić – Zuhra Ramizaj

Jedna od najpopularnijih pevačica na javnoj sceni otkako se pojavila predstavljala se kao Svetlana Seka Aleksić, ali ona je 1981. godine rođena kao Zuhra Ramizaj u Zvorniku. Kada je započela muzičku karijeru promenila je ime u Svetlana, a nadenula je nadimak Seka po kom je i danas poznata.


Ilda Šaulić – Ilduza Šaulić

Ćerka kralja narodne muzike Šabana Šaulića dobila je ime po svojoj baki Ilduzi. Međutim, ona je odlučila da se publici predstavi pod nadimkom Ilda, te je danas svi tako i znaju. I njenu baku su svi zvali Ilda, a Šaban je čak majci i bratu posvetio pesmu “Ilda i Ahmet”.


Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>