Ljubav

Style

Brak i sigurni znakove da više nema ljubavi!

U svakoj dugoj vezi ili braku postoje trzavice, svađe i krize ali ako se problemi ne stišavaju ako se iste ili slične stvari ponavljaju možda u vašoj vezi više nema onog najbitnijeg. Brak i sigurni znakove da više nema ljubavi!

Brak i sigurni znakove da više nema ljubavi! Svet Plus



Zaljubljivanje je poput čarolije koju poseduje svako od nas i čini nam se da nijedna emocija nije posebnija i lepša od nje. Početak gotovo svake ozbiljne veze imao je upravo ovakav početak, no kako veza postaje ozbiljnija počinjete da shvatate da je za ljubav potrebno imati dobru komunikaciju, predanost i rad, prenosi Stil.

Posvećenost i rad na vezi kao uslove shvatimo tek kad se naša savršena veza pretvori u nešto ne tako savršeno. Odnos bez ljubavi i intime ne događa se preko noći, a do te tačke moguće je doći da nismo ni svesni toga.

Postoji blagi i ozbiljan nedostatak ljubavi. Kako ih prepoznati? Klinički psiholog Ramani Durvasula je rekla:

"Brak bez ljubavi nemojte da brkate sa brakom bez seksa. Nema usaglašenih kriterijuma za ono što čini vezu bez seksa, a definicija se razlikuje od para do para."

“U braku bez seksa ste ako imate odnos manje od jednom godišnje”, kaže ona, ali neki stručnjaci smatraju da je seks bez braka ako imate seks manje od jednom mesečno. Međutim, ako ste vi i vaš partner zadovoljni seksom jednom mesečno, nemate se za šta brinuti.

“Veza bez ljubavi, s druge strane, jednostavno znači da se ne osećate voljenim od strane partnera”, ističe seksualni terapeut Ian Kerner.

 U užurbanom načinu života u kojem nam je potrebno vreme za posao, decu, ali i mnoge druge obaveze, vi ili vaš partner vrlo lako možete da gurnete svoju vezu po strani. Upravo to može da bude način da je uništite bez da ste toga svesni.

Sve druge stvari dolaze pre vašeg odnosa, posao, novac, porodične obaveze/proslave i tako guraju romantiku iz vašeg odnosa. Ako primetite da je to slučaj u vašoj vezi i to vas ne brine ili vam nije bitnije od novca ili posla, onda možda imate problem.

Svađate se često ili jednostavno ne razgovarate puno? Ljudi mogu da se udalje jedni od drugih zbog stresa, a zatim da prestanu da razgovaraju, a to može da učini da se osećate nepoželjnima”, kaže Durvasula. Iznenađujuće, zapravo više treba da se zabrinete ako se uopšte ne raspravljate jer je to znak da jednostavno ne želite da poboljšate vaš odnos.

“Možda imate odnos, ali ne osećate da je vaš seks doživljaj ljubavi već samo fizičko zadovoljstvo”, objasnio je seksualni terapeut Kerner. Neki smatraju apatiju gorom od mržnje ili ljutnje, ona je jako snažna emocija pa ako vam partner radi nešto što bi vas uznemirilo u prošlosti, a sada to nije slučaj, to može da bude upozorenje.

"Ukoliko ste oboje shvatili da na vašem odnosu treba raditi, a na vaš pokušaj oživljavanja odnosa, partner ne reaguje, ovo je loš znak. Ako je vaš partner narcisoidan, može da se oseća da nije kriv jer ne pokušava"- objasnila je psiholog Durvasula.

Razmislite o tome zašto se vaš odnos možda promenio i šta treba uraditi da biste ga popravili.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>