Region

Svet

2CELLOS najavljuje novi album: Let there be Cello! (VIDEO)

"2CELLOS" najavljuje novi album "Let there be Cello"! Premijerno, sa budućeg albuma, duo je objavio njihovu naelektrisanu izvedbu Vivaldijeve “Oluje" - Četiri godišnja doba: Leto.

2CELLOS najavljuje novi album: Let there be Cello! (VIDEO) Screenshoot / YoutubeLuka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao "2CELLOS", ove jeseni, objaviće svoj novi studijski album, "Let There Be Cello" (Sony Music Masterworks/Menart). Nakon albuma "Score" (2017), na kome se duo “dohvatio” kultnih filmskih kompozicija, "Let There Be Cello" će istraživati širi i raznovrsniji katalog u kome će akcenat  biti na njihovom izvođenju koje uvek probija granice.

“Uvek smo govorili da želimo da razbijemo zablude o čelu i muzičkim granicama, ovaj album to i pokazuje. Inspiraciju smo nalazili na raznim stranama, od pop hitova do bezvremene, klasične muzike, od klasičnog roka do filmske muzike. Ovaj album nudi puno toga, uključujući I našu originalnu muziku. Nema pravila, samo neka bude čelo.”

"Let There Be Cello" koproducirali su Šulić i Hauser, zajedno sa Filipom Vidovićem, a kolekciju pesama uključuju i dve vrsne obrade velikih prošlogodišnjih pop hitova – Ed Sheeranovu  “Perfect” i “Despacito” Luisa Fonsija, omiljeni spot "2CELLOS" fanova, koji je ukupno prikupio preko 30 miliona pregleda na njihovom You Tube kanalu. Poznato je da Luka i Stjepan jako vole dobru gitarsku muziku, pa će se na novom albumu naći i obrada kultne  “Eye of the Tiger” grupe Survivor kao i neprevaziđeni hit grupe  The White Stripes  “Seven Nation Army” koji su kao duo premijerno izveli na finalu UEFA Lige Šampiona u Ukrajini. Nove visine u njihovom viđenju sviranja čela, donose obradama proslavljenih klasika poput  “Imagine”  Johna Lennona, “Hallelujah” Leonarda Cohena ali i u nikada pre izvođenim, njihovim originalnim kompozicijama,  “Concept2,” “Cadenza” koje pružaju potpuno novo iskustvo u slušanju 2Cellos.

Da bi fanovima pružili uvid u novo muzičko poglavlje svoje diskografije, 2CELLOS su danas objavili njihovu izdanje Vivaldijeve “Oluje”(“Četiri godišnja doba:Leto”). Spot za pesmu snimili su u Hrvatskoj, na vrhu stenovitog brda, sa munjama i gromovima i kišom, a dinamične kamere na pravi način prate dramu i napetost koja se krije u Vivaldijevoj kompoziciji.

“Volimo dramu kod Vivaldija. Zato smo želeli da donesemo 2CELLOS oluju u jedno od njegovih najpoznatijih radova. Trebala nam je odgovarajuća dramatična i prelepa lokacija za video spot i našli smo takvu, blizu Pule. Ovde je leto, ali oluja stiže”.

Pogledajte kako 2CELLOS izvode Vivaldijevu “Oluju"!

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com


>