Style

Ljubav & Sex

Dnevni horoskop za 27. jul 2018. godine – Dnevna doza Lune!

Saznajte kako su vam zvezde naklonjene i pročitajte vaš dnevni horoskop za 27. jul 2018. godine na portalu Svet Plus, koji za vas piše astrolog Nataša Paunovski.

Dnevni horoskop za 27. jul 2018. godine – Dnevna doza Lune! Foto: Svet Plus
U tvome svetlu naučih kako voleti. U tvojoj lepoti, kako praviti pesme. Ti plešeš u mojim grudima, gde te niko ne vidi”. - Rumi

Danas je poseban dan jer je pred nama druga Totalna Lunarna Eklipsa (Pomračenje Meseca) uvek u vreme Punog Meseca, po našem vremenu 22:20. Prvu Lunarnu Eklipsu smo ove godine imali 31.01. Neću vas lagati, ali ova je duplo teža jer imamo IT –kvadrat fiksnih znakova koji su veoma nepromenjivi - konjukcije Meseca, Marsa I Južnog čvora u Vodoliji sa provokativnim kvadratom sa  Uranom u Biku sa jedne, ali I opoziciju sa Suncem I Severnim čvorom u Lavu, uz retrogradno kretanje Merkura u Lavu što bi u prevodu značilo “ opšti haos I konfuzija”. Sa duhovnog nivoa, ova Eklipsa pokreće probleme u vama koji moraju izaći napolje i očistiti se. Kao da je vreme da nekako izbacite iz sebe sve što vas muči. Mnogi od vas mogu se osećati kao sveti ratnici koji idu kroz vatru I bore se za život u lancima iluzija... Imamo izuzetno ljutite, destruktivne, brze, ali i tvrdoglave aspekte I poziciju posebno zbog Punog Meseca u Vodoliji i iznenađujućih problema I tenzija.

Ako ste spremni za velike izazove i rizike  ovo je pravo vreme za vas. Ako ste spremni da se suočite sa strahovima –imaćete i mogućnost da oslobodite ratnika u sebi. Po prvi put posle dužeg vremena možete osećati da želite da budete iskreni sa sobom i napravite promene koje se drugima neće svideti, ali ćete vi po prvi put posle dužeg vremena biti spokojni. Pojačana tenzija Meseca i retrogradnog Marsa prema Uranu budi unutrašnju vatru, nemire i transformacije. Možete doći do zaključaka da ste živeli u jednom smeru, ali dovoljno iskreni da shvatite da je vreme da počnete od nule.Maskarade, licemerje, nagle klimatske promene, političke provokacije biće u pravom jeku. 
Pošto je Vodolija znak ljudskih prava i čovečnosti –najveći akcenat je na toj ulozi koja može biti ekstra provokativna i ugrožena. Ljudski život je danas i najeftiniji. Svi smo mi deo nas, i nismo sami tu gde pripadamo –jeste neka od poruka ovog Pomračenja. Ako povrediš druge – povredio si sam sebe. Neće biti neobične eksplozije iz vazduha, požari, rast terorizma, posebno povredjivanje kroz ljubav i prijateljstvo. Ipak, Mesec kao naša duša, naš rast ima ulogu da nam pokrene nešto što smo duboko zatvorili u sebi da niko ne vidi i ne zna. Da nam otvori one pore i čakre našeg najdubljeg I najintimnije od čega se stidimo. Da nam pokaže da danas ništa nije sramota, i da smo vredni sebe i drugih.

Mesec će do Pomračenja biti u praznom hodu, pa može delovati samostalno, ali dati savet da danas nije najbolje vreme za velike odluke, pokretanje novih poslova jer može dolaziti do odlaganja, zakašnjenja i tenzija. Od 12:42 Mesec će ući u znak Vodolije, znak promena i neobičnih želja, znak koji se bori za ravnopravnost i ljudskost. Od 7:14am Sunce u lošem položaju sa retrogradnim Marsom može pojačavati sukobe, svađe, nemire, pojačane probleme iz vazduha i u klimatskim uslovima. Jača borba za zaštitu svoje teritorije, ali i porodice. Svaka odluka koja se danas donese traži mudro vreme i strpljenje, jer u suprotnom može doneti samo problem i grižu savesti.

Brze promene raspoloženja, nestrpljenja, greške, iznenadne promene u emotivnim odnosima mogu biti praćene od 17:48 i u samo vreme Pomračenja i zbog kvadrature Meseca, Retrogradnog Marsa I Urana. Može biti porasta problema na kompjuterima, internet, otvorenih napada i provokacija, kao I medijskih manipulacija. Avionski saobraćaj može biti danas u problemu kroz sistem. Pomračenje Meseca biće na 4,44 Vodolije na zvezdi Alšat i Oculus koja jeste vezana za žrtvovanje, provokaciju, gubitke, posebno probleme sa vidom. Pomračenje Meseca biće vidljivo u delu istočne Afrike, Australije, centralnog dela Azije i južnog dela Amerike.


Ovan 21.3.- 20.4.

Ovnovi danas i zbog svog vladaoca Marsa koji već duže vremena retrogradno prolazi znakom Vodolije ali i pod Lunarnom Eklipsom mogu imati provokaciju i nemire preko emotivno-prijateljskog ugla. Tu je jako važno smiriti energiju i pokušati napraviti izvesni oprez, ali izbegavati rizike jer su moguća ozbiljna nezadovoljstva. Ovnovi danas trebaju obratiti pažnju da ne žure, ne donose nagle odluke, a posebno da izbegavaju neslaganja i nemire preko polja emocija i dece. Opreznost je potrebna na polju zdravlja (sklonost povredama, opekotinama). Ovnovi mogu imati neki vid čišćenja i oslobadjanja starih rana preko podrške prijatelja ili na osnovu iskustva i života dragih ljudi.

Na polju finansija zbog nešto povoljnijeg trigona Venere i Rx Plutona mogu računati na ipak stabilnost i dobru poslovnu organizaciju, ali I stabilnost preko polja finansija, i mudrije odluke na tom planu.Ipak, pažnja je potrebna u komunikaciji, emocijama, bračnim odnosima, posebno u okruženju I procenama. Prvi deo dana može doneti izvesni stres zbog novca, povećane troškove, dok drugi deo dana i večernji časovi u vreme najačeg uticaja Punog Meseca i nezadovoljstva kroz emotivno –socijalne odnose. Ovnovi su vrlo ponosni, drže do sebe, ali mogu teško reagovati na kritike i odbijanje danas. Mogu jako puno naučiti u procesu ove Lunarne Eklipse, ali se moraju osloboditi nekih starih navika i modela ponašanja na relaciji ljubav, prijatelji. Danas može biti dosta iznenadjenja i promena planova, ali vrlo spontanih situacija.


Bik 21.4.-21.5.

Bikovi mogu imati pojačanu provokativnost na ličnom i porodičnom nivou, pojačane štete i dramatične situacije zbog imovine, privatnog biznisa, ali svojih želja u odnosu na porodicu, kao i oslobadjanja od svega što su morali raditi, a nije im prijalo. Izvesna provokativnost se može javiti kroz odnose ili sam pogled roditelja, ali i autoritete. Bikovi danas posebno moraju izbegavati tvrdoglavost, principijalnost, već je potrebno da otvore nov put ka promenama, posebno ukoliko duže vreme nisu zadovoljni sobom, svojim izgledom, svojim prostorom ili poslom. Ukoliko su na višim pozicijama, moraju obratiti pažnju na odgovornost i svoje odluke.

Na emotivnom planu može doći do smirenja, koje se može osećati kroz zrelije odluke, kao i okrenutost bitnim pitanjima obrazovanja. Posebno je važno danas obratiti pažnju na imovinu, nekretnine, ali i svoju ulogu na polju karijere. Razapeti izmedju posla I porodice, Bikovi se mogu I izgubiti. Međutim, mogu otkriti danas puno o svojim željama i novim ciljevima koje polako i sigurno trebaju aktivirati. Preporuka je posebno mudrih odluka u odnosu na šefove i nikako ne donošenja brzopletih odluka u odnosu na bliske članove porodice. Danas nije preporuka prodaje/kupovine nekretnina, selidbi. Treba pripaziti na stvari i aparate u svom domu, kao i kontroli pojačane buntovnosti i svojeglavosti!


Blizanci 22.5.- 21.6.

Blizanci imaju danas moćnu mentalnu energiju kao glasnici varljivog leta, ali Lunarna Eklipsa im daje zadatak da pokrenu neka nova interesovanja, ali da ipak razmisle o mnogim odlukama. Posebno je važno obratiti pažnju na reči, telefon, učenje, kontakte i odnose sa rođacima, ali I atmosferu I odluke van zemlje. Tu može biti provokativnosti i napora, pa danas budite strpljiviji ako imate važne sastanke ili dogovore preko interneta. Posebno izbegavajte mentalna trošenja, obećanja, brze odluke. Čuvajte više svoje stvari. Može dolaziti do smirenosti na polju doma, imovinskih stvari, mada I neočekivanih troškova oko kola, telefonskih računa ili obrazovanja.

Blizanci koji su u inostranstvu, mogu nailaziti na iznenađenja. Može dolaziti do pojačanih unutrašnjih nemira, nesanica, kao i osećaja nepripadanja. Treba posebno danas čuvati psihu i obratiti pažnju na pluća, ruke, ramena I grlo. Blizanci danas imaju moć da sagrade puno, ali da istovremeno to i sruše. Zato je važo svaki korak, razgovor uraditi polako i bez pritisaka i uticaja okruženja. Čuvati se tajnih neprijatelja. Na emotivnom nivou mogućnost naglih upoznavanja, ostavljanja jakih utisaka i veoma intezivnih prepoznavanja.


Rak 22.6. - 22.7.

Pun Mesec, ali i Lunarna Eklipsa posebno može reagovati veoma uznemirujuće, ali i emotivno na Rakove, zbog njihovog vladaoca. Rakovima ide proces velikih unutrašnjih transformacija i otvaranja svega zaostalog, sakrivenog, ali i onog što im je potrebno u dubini duše. Preporuka je da budu iskreni prema sebi i da pokrenu sve ono što im stoji duže vremena. Potrebno je danas obratiti pažnju na ishranu, želje, finansije. Tu može biti malih problema u dogovorima, grešaka ili stresa, pa je jako bitno da budu strpljivi. Može biti I udara i iznenađenja na polju prijatelja, ali I gubitaka kroz to. Rakovi su u fazi učenja, upijanja znanja, iskustva, ali danas i smireniji kroz emotivne odnose.

Ipak, Rakovi koji duže prolaze kroz neki čudan proces emotivnih odnosa mogu imati mogućnost da vide smer toga što im se dešava. Mogu danas veoma reagovati na najmanje detalje, ali mogu biti skloni jakim utiscima.Ipak, dnevne obaveze mogu ići organizovanije i pod kontrolom. Rakovi su na određenim lekcijama I kroz emocije i svoje materijalne želje, ali i prilagođavanja na koja moraju da se naviknu i malo opuste. Mogu imati priliu da otvore svoje nadublje želje i tajne. Mogu imati mogućnost i da se oslobode nečeg što im je predstavljalo ozbiljnu zavisnost i nesigurnost. Nepovoljniji dan za banke, uzimanje kredita, pozajmice, kao i za operacije. Na polju zdravlja čuvati se neumerenosti. Mogućnost problema sa pritiskom i krvotokom


Lav 23.7.- 22.8.

Lavovi mogu biti na udaru ove Lunarne Eklipse koja može doneti puno strahova, destrukcije, ljutnje i trošenja energije posebno na liniji bračnih i emotivnih odnosa, posebno prepoznavanja ličnih prioriteta. Treba izbegavati preterani ponos, aroganciju, nepristupačnost i isključivost, već je važno uraditi nešto na delu kako sebe vidite u odnosu u kome ste i šta je potrebno uraditi da bi bili srećniji zajedno? Za Lavove koji su sami može dolaziti do ozbiljnije apatije, ali i trošenja energije na pogrešnu stranu.Lavovima danas treba potvrda i podrška drugih, ali im je jako važno da osete momenat za krupnije odluke i poslove. Bilo bi dobro obratiti pažnju na poslovni autoritet i odluke, kao i odnose iz prošlosti, jer tu leži problem koji izaziva lične probleme koji se manifestuju na druge. Lavovi moraju priznati svoje greške, da bi nastavili srećniji dalje.

Na polju finansija mogu osetiti smirenje, kao i bolju organizaciju na poslu. Mogu biti veoma disciplinovani, ali skloni da sami upadaju u nezgode ili da budu krajnje isključivi i egoistični što bi trebalo izbegavati! Danas mogu biti suočeni sa oslobadjanjem od nečeg teškog, ali sa nečim sa čime su dugo bežali. Obratite pažnju na vid, kičmu! Napišite svoje želje na papir, naslikajte kako sebe vidite ubuduće, jer danas ništa neće biti nemoguće.


Devica 23.8. - 22.9.

Device mogu biti na udaru velikih profesonalnih transformacija i promena, ali u fazi ozbiljnih oslobadjanja od ogromnog stresa na profesionalnom nivou. Moraju paziti na psihu jer danas mogu biti na udaru psihosomatskih problema, ali i na udaru kritika, jačeg dnevnog stresa, kao i problema na polju prenosa finansija, inostranstva i nagloj promeni planova. Device koje žele da promene profesiju, mogu imati i period oslobađanja od starih poslova i mogu dobiti motivaciju da ubuduće rade nešto sasvim drugo. Device danas su pod zdrastvenom osetljivošću i posebno moraju čuvati srce, paziti na pritisak i meteropatske promene.

Lično mogu od ovog ciklusa puno naučiti o sebi, svojim potrebama, ali i emotivnoj stabilnosti I poverenju. Mogu imati i sliku na koga napokon mogu računati u svojim budućim poslovnim planovima. Nije preporuka rizika. Pažnja je na zdravlju. Izvesne zrelije odluke mogu biti u vezi sa emocijama i decom. Mogu biti veoma okrenuti kumovima ili dalekim zemljama. Iako danas pod pritiskom vremena, Device uče da moraju biti veći prijatelji sebi.


Vaga 23.9. - 22.10.

Vage se već duže vremena osećaju kao da su u nekakvom “karmičkom  zatvoru” i kao da ne mogu da se oslobode svega toga i krenu napred.Ipak, danas mogu imati mogućnost da učine dobro delo, puno nauče od iskustava drugih i da dobiju snagu da krenu napred I da se više ne plaše, jer Vage imaju podsvesne hronične strahove od budućnosti i vremena koje dolazi. Današnja Eklipsa može doneti velika emotivna pomeranja, odnose sa bliskim osobama i može nositi izvesnu napetost na polju ljubavnih odnosa, upoznavanja, ali i odnosa I promena preko polja potomstva. Preporuka je da pazite na sebe i da izbegavate nagle odluke i eksplozivnost, jer to može lose uticati na imunitet, hormone, grlo, glasne žice. Može biti i nekakve jasnije slike ljudi koji vam pripadaju i ljudi koji vas vole.

Na poslovnom planu mogu se danas otvoriti odlične ideje i realizacija nečeg u šta ste uložili puno vremena. Na porodičnom nivou možete imati snage da unesete harmoniju, mir I dobru organizaciju. Loš dan za operacije, klađenja, takmičenja, štednje, novčane pozajmice. Umerena aktivnost je ono što je potrebno. Puno lekcija o ljubavi, ali o prijateljstvu. Popodnevni časovi posebno nose dosta promena planova, kao I osetljivosti kroz papire.


Škorpija 23.10.- 22.11.

I Škorpije su među znacima koje bi ovu Lunarnu Eklipsu mogle osetiti kroz ozbiljnije pritiske i napetost, ali imaju zaštitu Jupitera koji može doneti ipak unutrašnji mir i optimizam. Sa druge strane, pojačani javni skandali, osetljivost kroz bračne odnose, ali veće nemire kroz dom i porodične odnose, poslove u kući. Danas je jako važno da pratite svoj osećaj i da sve radite polako. Ako ne ide, ne forsirajte! Pokušajte da lakše razumete druge. Možete imati veoma proncljiv duh, kao i smisao za psihologiju. U povećanju osetljivost kućnih aparata i prijatelja u blizini doma.

Ukoliko već duže vremena prolazite kroz osetljivost samog bračnog partnera, danas je potrebno smiriti stvari i donositi odluke polako i bez uticaja drugih. Može biti izazova na polju zdravlja partnera, kao i osetljivosti kroz odnose sa ukućanima. Nepovoljan dan za prodaju/kupovinu nekretnina, selidbe, ali današnji dan može doneti neplanirane veće troškove i osetljivost kroz organizaciju posla. Škorpije koje se bave privatnim poslom, posebno trebaju obratiti pažnju na kontrole, ali moguće greške na polju papirologije! Pojačana idealizacija i popustljivost kroz odnose sa decom. Pazite na želudac, predeo mokraćnih kanala i vrata!


Strelac 21.11.- 21.12.

Strelčevi danas mogu posebno biti motivisani velikim promenama, ali mogu biti jako nestrpljivi, pa je preporuka da probaju da rade stvari polako I bez žurbe. To je posebna preporuka kroz papirologiju, saobraćaj, odnose sa komšijama, selidbe, uvoz, izvoz, carine jer može biti napetosti i tenzije. Pojačani nemiri otvoreni preko viza, granica, kao I bliskih osoba iz inostranstva. U porastu naplata novca koji su dugo čekali, kao I pozitivnih profesionalnih dešavanja. U povećanju osetljiva komunikacija kroz emotivne odnose i nesporazumi.

U povećanju neplanirani troškovi za dom.Izbegavajte gradjevinske poslove, kao i poslove sa nekretninama danas! Bilo bi dobro danas izbegavajte sve vrste majstorskih radova. Odlično vreme za edukacije, učenje stranih jezika, javne nastupe. Može dolaziti do neočekivanih vesti, ali naglih oscilacija i promena, pa danas možete očekivati puno toga neočekivanog. Promene dolaze i kroz način razmišljanja, ali životne stavove. Na polju zdravlja, pripazite na oštre predmete, brzu vožnju, zakon, posebno nadbubrežnu žlezdu.


Jarac 22.12.- 19.1.

Jarčevi kroz uticaj Pomračenja Meseca sa jedne strane mogu doći do genijalnih i novih ideja kroz materijalno područje, ali mogu biti u izazovnim odnosima oko finansija. Tu je jako bitna ravnoteža i udaljavanje od bilo kakvog vida pritisaka I stresa. Može biti osećaja forsiranja i nezadovoljavajućih odnosa. Neki vid oslobađanja dolazi kroz stare modele ponašanja, ali i kroz okruženje, posebno način i stavove na polju novca. Obratite pažnju na emotivne želje! Neki vid promena u vidu rizika, ali probanja nečeg novog može biti veoma važno.

Jarčevi koji su u vezama mogu biti meta provokacija i odvajanja, ali slobodni Jarčevi u fazi velikih emotivnih transformacija. Danas je jako važno da budete strpljivi, ali mudri u vezi sa finansijama, ali emotivnim željama. Lično dan kada možete sami uticati na plodnost i sreću u porodici i kada možete uraditi nešto veoma konstruktivno. Na polju zdravlja pripazite na creva, kao i na imunitet! Na profesionalnom nivou može biti grešaka kroz finansijske dogovore, kao I lični uticaj na druge. Na poslu morate pokazati autoritet i potrebno je povući crtu lošim odnosima. Ne treba danas imati očekivanja previse od drugih, već se treba osloniti na svoje iskustvo!


Vodolija 20.1.- 19.2.

Lunarna Eklipsa u vašem znaku uz jak uticaj retrogradnog Marsa i Južnog čvora otvara jednu sasvim novu energiju promena. Promena da se oslobodite starih rana, sećanja, svih rana koje ste ostavili negde zavučene u fiokama prošlosti. Danas možete biti na neki način I kritikovani I stavljeni u zvezde, i pokrenuti velikim uticajima, ali opet ostali dosledni sebe i svojih vizija. Videćete više I znaćete u kom smeru treba da idete.Imate mogućnost da se oslobodite i suočite sa velikim opterećenjima koje možete baciti u vodu.

Lične transformacije, emotivne važne odluke, unutrašnja kontrola i zrelost, nagla upoznavanja, bračni rizici, ulazak novih osoba u vaš život, mogućnost velikih odluka o mestu života, ali i pokretanje nečeg sasvim samo vašeg biće u prvom planu. Danas možete osećati da dolazi vaših pet minuta, ali da ne smete da stanete i da pustite da vreme prolazi pored vas. Istovremene povrede I pobede biće u prvom planu. Kontrolišite temperament, pobedite svoje mane! Probajte nešto novo, verujte Mesecu, iskoristite svoje potencijale, promenite svoje vidjenje sebe. Danas je poseban dan za Vodolije koje mogu “promeniti svet”.


Ribe 20.2.- 20.3.

Ribe mogu imati posebno jake snove i vizije, mogu predosećati I opasnosti i ono dobro vreme koje dolazi. Ipak, Ribe mogu biti suočene sa jakim napetim unutrašnjim stresom kako da izbace veliki kamen sa srca i krenu dalje. Akcenat je na poslovnim odnosima, gde može biti velikih prekretnica I nemira. Ipak, Ribe su svesne koliko vrede i da je vreme za samostalnije akcije i vreme kada mogu bez straha da krenu u pravcu koji su uvek želele.

Obratite pažnju na poslovne saradnike i kome možete verovati! Probajte da danas budete strpljiviji prema osobama koje volite. Možete imati podršku voljene osobe, ali mogućnost da spasete nekog I učinite dobro delo. Iako može dolaziti do ozbiljnih zdrastvenih opterećenja (kosti, kolena, vrat i grudi) probajte da danas bez pritiska oslobodite prostor za buduće poslovne akcije. Može biti manjih nemira kroz porodicu, ali to možete rešiti. Na emotivnom nivou moguća i manja iskušenja.Pratite snove!

Viber

Autor: Astrolog Nataša Paunovski
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>