Ostalo

Sme�no

Grčka ostrva su prelepa, a ova filmska ostvarenja su snimana upravo tamo!

Bezbroj filmova koristilo je upravo Grčku za scenografiju, a neki od tih filmova bili su holivudski blokbasteri. Ova čuvena filmska ostvarenja su snimana u ovoj prelepoj zemlji, preciznije na ostrvima.

Grčka ostrva su prelepa, a ova filmska ostvarenja su snimana upravo tamo! Foto: Svet Plus




Mamma Mia! – ostrvo Skopelos

Film je sniman u obilju zelenila, tirkizne vode, idiličnih plaža i tradicionalnoj arhitekturi Piliona. Skopelos pripada Sporadima i jedno je od najzelenijih destinacija u Grčkoj, zato što je većina njegove površine prekrivena borovom šumom. Svoje putovanje počnite u Hori (tradicionalan grčki naziv za glavne gradove ostrva) i prošetajte sokacima okićenim morskom vegetacijom. Krenite i put zamka iznad grada sa kog se pruža neverovatan pogled. Blizu je i Skijatos koji je glavno sedište noćnog života u Sporadima i ostrvo Alonisos koji je Nacionalni marinski park s ciljem da zaštiti ugroženu foku Monahus monahus.


For Your Eyes Only – ostrvo Krf

Ni Džejms Bond nije mogao da odoli sjaju Krfa, a upravo je ovaj film proslavio ostrvo. Krf je najpopularnije u Jonskom moru, poseduje neverovatnu istoriju i pejzaž koji zaustavlja dah. Stari grad Krf baca zaštićen je od strane UNESCO-a. Uživajte u romantičnoj šetnji i spustite se do Spianade, najvećeg trga na Balkanu i posetite njegove muzeje i savršene plaže.


Zorba the Greek – ostrvo Krit

Jedna od prvih produkcija ikada nastalih na ovom ostrvu, a upravo je taj film postavio Hanju na turističku mapu. U venecijanskom stilu Hanja je živa i dan i noć, a uličice oko luke prepune su znamenitosti i originalne kritske tradicije. Regija Hanje ima obalu dugu 350 kilometara, neverovatan broj savršenih plaža, od kojih 80 neprestano dobija plavu zastavicu iz godine u godinu.

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>