Svet

Region

Briljantin slavi 40 godina od premijere!

Mjuzikl „Briljantin“ je prvi put emitovan davne 1978. godine, a Olivija Njutn Džon i Džon Travolta su zaista briljirali u ovom ostvarenju.

Briljantin slavi 40 godina od premijere! Foto: youtube
Reditelj Rendal Klajzer izjavio je u intervjuu Frans presu da i dalje ne može da veruje da je njegov prvi dugometražni film postao holivudski klasik.

"Mislili smo da će film dobro proći kod tinejdžera tokom jednog ili dva leta, ali nismo mogli da zamislimo da će 40 godina kasnije ostati i dalje neverovatno interesovanje u celom svetu i to kod publike svih uzrasta", rekao je Klajzer.

Film je adaptacija istoimenog mjuzikla Vorena Kejsija i Džima Džejkobsa iz 1971. godine o dvoje zaljubljenih srednjoškolaca tokom 50-ih godina. Film je snimljen za dva meseca u Los Anđelesu i koštao je šest miliona dolara. Kao i mnogi filmovi koji su ušli u anale svetske kinematografije i "Briljantin" je na početku dobio brojne negativne i pozitivne kritike.

Ostvarenje je zaradilo oko 400 miliona dolara od bioskopskih karata i jedan je od filmskih mjuzikla sa najvećom zaradom.


 

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svetplus.com


>