Zdravlje

Ljubav & Sex

Leto 2018: Pet koraka do vitke linije!

Leto je pravo vreme za promene, uglavnom se tiče izgleda, pa se mnogi pitaju koji su to sigurni načini koji vode do gubitka kilograma. Jedan od primera jeste da konsultujete nutricioniste.

Leto 2018: Pet koraka do vitke linije! Foto: Svet Plus
Od njega biste dobili jelovnik za mršavljenje, a koji uključuje smanjivanje ugljenih hidrata i koncentrisanje na visokoproteinsku ishranu.

Ugljeni hidrati su neophodni u čovečijoj ishrani, jer su izvor energije koja nam je potrebna za svakodnevne aktivnosti. Oni postaju prepreka onda kada telo prima više nego što mu je potrebno i što može da obradi.

Još jedna bitna stavka je da se u procesu brzog mršavljenja ne gladuje!


Smanjite unos namirnica koje su bogate ugljenim hidratima

Ova faza podrazumeva izbacivanje svih namirnica koje su bogate ugljenim hidratima - mlečni proizvodi, hleb, peciva, torte, slatkiši, krompir, ali je potrebno konzumirati ishranu koja sadrži manje ugljenih hidrata.


Unesite u svoju ishranu proteine, povrće i masti

Sledi faza u kojoj počinjete da unosite hranu koja je bogata proteinima. Jutro treba da počnete dobrim obrokom u ovom periodu, koji isključuje kornfleks, musli. Doručak treba da bude bogat namirnicama životinjskog porekla (one su pune proteina), pa uključite najrazličitije povrće, kao i dobre masti.


Unosite samo hranu bogatu proteinima

Ova faza predstavlja momenat kada krenete sa konzumacijom sve hrane koja je bogata proteinima. Tu je meso, riba, jaja, dakle sve ono što poseduje najbolji nutricionistički udeo.


Uvedite u ishranu povrće koje ima malu količinu ugljenih hidrata

Sada sledi uključivanje povrća sa niskim sadržajem ugljenih hidrata. U ove namirnice spada ono povrće koje nazivamo “zeleniš”. Time ćete svom telu obezbediti dovoljno ugljenih hidrata koji mu obezbeđuju energiju, a da ne dođe do viškova.


Vežbajte!

Ono što će pomoći da se čitav proces ubrza je vežbanje. Koliko ste u mogućnosti, toliko dnevno i izdvojite za neku fizičku aktivnost. Najpoželjnije je makar pola sata dnevno. Neka to bude vožnja bicikla, trčanje ili jednostavno neke vežbe u stanu, ali krenite!

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svetplus.com


>