Region

Svet

Region

Ove filmove treba pogledati nekoliko puta kako biste shvatili njihovo značenje!

Postoje filmovi koji vas oduševe, ali i dalje niste sigurni šta se krije iza detalja. Trebalo bi da ih pogledate makar još jednom da biste ga stvarno razumeli.

Ove filmove treba pogledati nekoliko puta kako biste shvatili njihovo značenje! Foto: pexels.com
Sajt "Bright Side" odlučio je da podeli značenja i zaključke neke od najupečatljivijih filmova u poslednjih 15 godina. 

"Arrival" (2016)

Glavni trik ovog filma jeste što nas je "prevario" i "naterao" da mislimo da su se glavni događaji desili nakon smrti Hane, ćerke glavne junakinje. Ali, to nije slučaj.

Time što je uspela da razume jezik vanzemaljaca, a to je uspela zahvaljujući shvatanju ne-linearnosti u govoru, Luiz je počela i vreme da shvata na drugačiji način.

Samim tim, počela je da vidi šta će se desiti u budućnosti. Uprkos tome što je znala kakva će priča biti, udala se za Ijana i rodila je ćerku.

"Mr. Nobody" (2009)

Glavna poruka filma je: svačiji izbor treba da bude iz srca. Ne zbog pritiska okolnosti ili zbog ljudi. Nemo, glavni junak, nije izabrao dve varijante koje su mu ponudili njegovi roditelji, nego je izabrao treći put.

Samo svoj. I ta je odluka dovela Nema do sreće.

"Nocturnal Animals" (2016)

Knjiga koju je Edvard poslao Suzan u stvari je njegova osveta njoj – bivšoj ženi. Za njega, „gubitak“ žene i nerođenog deteta jednak je gubitku glavnog junaka njegove knjige. Na neki način, Suzan poredi sa kriminalcima iz priče.

Edvard nije ni hteo da sretne Suzan. Sve što je želeo jeste da učini da se ona pokaje zbog svog izbora i da je povredi. Ona je to i razumela, ali i dalje se nada da će moći da povrati staru ljubav…

"Memento" (2000)

Film isprva govori o zakonu osvete "oko za oko, zub za zub". Glavni lik misli da će ga osveta osloboditi bola koji oseća zbog smrti svoje žene. Ali, greši, a patnja je sve jača…

U poslednjim scenama vidimo ga kako drži svoju ženu u naručju i tetovaža "Uradio sam to" ("I’ve done it") pojavljuje se na njegovim grudima. Sve je jasno: On će se boriti sa tim.

"Donnie Darko" (2001)

Ovo je jedan od filmova koje svako razume na svoj način. Koliko ljudi pogleda, toliko će verzija imati, a ova je najuobičajenija: To je priča o tinejdžeru koji se bori sa silama koje ga vode ka smrti.

Glavni junak ne želi i ne može da prizna svoju nemoć, i kao rezultat toga, prihvata svoju smrt kao samo-žrtvovanje za spas sveta.

"Pulp Fiction" (1994)

Da li se sećate scene u "Petparačkim pričama" kada Mia kaže Vinsentu da se pojavila u pilot seriji? Prema toj priči, postojalo je pet junakinja: plava zapovednica, Japanka – kung fu master, crnkinja, i zavodljiva Francuskinja, i Mia (opasna žena sa mačevima u rukama).

Junaci su veoma slični onima u filmu "Kill Bill".

Viber

Autor: J.G.
Izvor: Svetplus.com/ddl.rs

Tagovi

film


>