Style

Ljubav & Sex

Dnevni horoskop za 13. jul 2018. godine! Dnevna doza Lune!

Saznajte kako su vam zvezde naklonjene i pročitajte vaš dnevni horoskop za 13. jul 2018. godine na portalu Svet Plus, koji za vas piše astrolog Nataša Paunovski.

Dnevni horoskop za 13. jul 2018. godine! Dnevna doza Lune! Foto: Svet Plus
“Ljubav je reka. Pijte iz nje.”.
Rumi

Petak 13, za mnoge sujeveran i crn dan, medjutim za nas astrologe posebno važan kao nebeski praznik, s obzirom da je danas pred nama - Pomračenje Sunca kome se uvek tako rado radujemo ispitivajući zvezde i energiju neba prema nama zemljanima.Ovo je druga Solarna Eklipsa od početka godine (Prva je bila 15.02.2018.) i ono što je potrebno da vam kažem da bi razumeli, je da je u pitanju Parcijalna Eklipsa, znači Delimična. Pomračenje Sunca se uvek dešava na Mlad Mesec, kroz ovu Mesec u senzitivnom, vodenom znaku Raka na 20,41 u konjukciji sa Suncem i Fortunom u blizini fiksne zvezde Kastor.Delimično Pomračenje Sunca osetiće i moćiće da vide stanovnici Australije.Zamislite želje i staviti ih u kutiju sreće.

“Kada ostarim, želela bih da imam kuću kraj mora. I da slikam. I da imam puno dobrih
prijatelja, muzike i pića. I prokleto dobru kuhinju da mogu da kuvam.”
Ava Gardner

Neće biti neobično da danas budete malko osetljiviji, uvredljiviji i plačljiviji, jer Mlad Mesec iako srećan za početak stvari zapravo čisti sve crne rupe, misli i tragove prošlosti. Biće suočavanja, ali i srećnih prilika na polju roditelja, doma, završetka ili početka nečeg što je stajalo dugo.Znači nije sve loše, čak naprotiv poruka ove Solarne Eklipse je“ počinjemo nov život“. Zvezda Kastor u sazvežđu Blizanaca jeste pojačana nasiljem, destrukcijom, posebno prelomima ruku i nogu na koje danas treba obratiti pažnju!

U povećanju nervne posebno emotivne krize jer problemi iz prošlosti dolaze do vrha i izlaze i moraju naći put dalje. Zato danas nemojte početi danas sa strahom ili pesimizmom, crnilom, već se radujte životu, jer on je samo vaš.U vreme ove Eklipse mi ćemo imati malo neprijatan aspekt Sunca/Meseca sa retrogradnim Plutonom, pa samopoštovanje, povećane katastrofe (poplave), ali i destruktivne ljubavne krize mogu naći put. Ipak, danas imate izbor.Možete napraviti spisak stvari koje želite i zalepiti ih za radni sto ili frižider i dati energiji Mladog Meseca jedan nov smisao.

Treba paziti na reči, ali i energiju retrogradnog Marsa koji usamljeno čeka da povede svoje pristalice da sruše sistem i naprave novu tvrdjavu. Odlično
vreme za kreativne projekte, ali pravljenje važnih finansijskih planova. Nešto nepovoljnije vreme za nekretnine, a može biti šteta/ kvarova/problema i svadja oko podele imovine. Treba se čuvati udaraca. Emocije će udarati na stomak i psihu. Treba disati punim plućima i zamisliti najbolju želju. Energija neba danas čisti loše duhove i daje vam šansu da umesto da stojite u mestu čekajući neku priliku sanjajući, uzmete stvari u svoje ruke i razumete razlike, ali se ne predajete.

Danas je važno znati: Delimično Pomračenje Sunca imamo po našem vremenu u 4:48am. Mesec od 19:32 ulazi u vatreni, ponosan i dostojanstven znak Lav koji će doneti nagrade, zabavu, puno emocija i traženja pažnje. U toku dana moguće nagle promene vremena, ali i jaka okrenutost domu, roditelja i domaćim
poslovima. Danas probajte da imate strpljenja! 23:11 kvadrat Meseca i Urana donosi nagle štete, tenziju, probleme sa tehnikom, okruženjem, tu će biti veoma važno da se broji do 100. Raspoloženje od potpunog mira do potpune dramatike i promene planova. Nebo prati sve i smeje se vašim vragolijama)

U 3:44am opozicija Meseca i retrogradnog Plutona u Jarcu, može senzibilnijim osobama doneti krize, depresije, pojačan mazohizam i očaj. Danas je važno čuvati psihu! Ohrabrivati sebe i grliti svoje korene i svoje poreklo. Ceniti tudje vreme i ostaviti srcu da oseća stvari. Ako se i dešavaju stvari koje vam ne prijaju – postoje razlozi.Biće danas neke karme, ali ipak i osnova za nov početak. U nekom momentu posle mraka doćiće sunce i odsjaj zvezda koje će doneti jednu sasvim novu energiju! Oni koji vam pripadaju biće pored vas.


Ovan 21.3.- 20.4.

Ovnovima je danas dan malo veće senzibilnosti preko polja doma, porodice, majke i zbog toga je važno da se ne troše puno i prate neke svoje unutrašnje želje.Večernji sati brzi, sa naglim planovima i pozitivnim vestima.Solarna Eklipsa Ovnovima ide preko 4 polja i može im doneti manje poteškoće na polju imovine, kvarova u domu, privatnih poslova i ukućana u raspoloženju.

Medjutim, Ovnovi od jedne potištenosti mogu naglo menjati raspoloženje i imati veoma neočekivane vesti i dešavanja od 19h. Vreme od ponoći do 11h može doneti preosetljivost, nesanice, probleme sa stomakom i pritiskom. Može biti pritisaka na polju poslovnih autoriteta, kao i pojačanih konflikata u braku. Ipak, niz sitnijih poslova u toku dana mogu vas zaposliti i doneti vam mir, strpljenje i neke lekcije. Mogućnost pozitivnih susreta i upoznavanja. Mogućnost neočekivanih zaljubljivanja i iznenadjenja na emotvnom nivou u večernjim satima.


Bik 21.4.-21.5

Bikovi bi danas trebalo da vode računa o inspekcijama, kontrolama, dokumentima i odnosima sa rodbinom. Takodje, posebna preporuka da se vodi računa o saobraćaju, i da se ne vozi u nekoj nervoznijoj fazi. Večernji sati donose neočekivane goste, posete, porodična veselja i dinamiku. Na polju emocija podrška voljene osobe, deteta može značiti u smirenju psihe.

Bikovima danas treba lepa reč i oni od malih dela mogu napraviti velika. Preporuka na polju zdravlja je da se pazi na ruke, ramena, posebno na polje ključne kosti. Bikovi koji su u braku mogu imati iskušenja i napetost, ali to sve može biti prolaznog nivoa. Nije preporuka danas odlazaka van zemlje, kao i potpisivanja ugovora! Treba se distancirati od ograničenog okruženja i osoba koje su posesivne! Čuvati novac i paziti na koncentraciju!


Blizanci 22.5.- 21.6.

Blizanci bi danas posebno trebalo da pripaze na novac i ishranu, jer uticaj Solarne Eklipse im može doneti niz problema u komunikaciji na tom polju. Izvesna dramatčnost, neprijatnosti i neočekivani problemi se mogu javiti u periodu od 23h, kada je preporuka opreznije vožnje i mudrijih procena i odluka! Danas nije dobro pozamljivati novac niti uzimati kredite! Može dolaziti do pritisaka na polju brat/sestra, mediji.

Period od ponoći donosi nesanice i nemire.Blizanci danas treba da dišu, započnu dan najbolje što mogu i da pokrenu mentalnu satisfakciju.Strpljenje je veoma važno kroz novac. Nervoza može napadati predeo debelog creva, želuca i vida.Trudite se da budete veći prijatelji sebi! Mogući odlični saveti voljene osobe koju treba poslušati!Rak 22.6. - 22.7.

Ova Solarna Eklipsa upravo se dešava kroz vaš znak i u vreme Mladine vam donosi izuzetnu ličnu promenu kroz lični napredak, želje, posebno porodicu koja je vama od velike važnosti. Možete osetiti veću odgovornost, ali i olakšanje u vezi sa problemima koji su stajali godinama. Moguće nagle promene raspoloženja, ali jake emocije. Mogućnost kriza kroz ljubavne odnose i sklonost suzama. Danas treba izbegavati žurbu, isključivost i posesivne poteze! Danas je dan da se okrenete sebi i da kažete ono što osećate.

Danas jeste poseban dan jer se možete osloboditi svih blokada koje možete staviti u kantu za smeće.Loš dan za sudjenja, ortačke odnose, ulazak u brak.Mogućnost pojačanih troškova! Pripazite na reči i trudite se da se manje trošite, budite umereniji.Slatkiši danas mogu biti neprijatelji jetri, kao i masna hrana.Pripazite na grudi, stomak, posebno predeo jetre!


Lav 23.7.- 22.8.

Lavovi mogu osećati malo veću uznemirenost, imati čudne snove i osećati malo veće pritiske na poslu.Treba paziti na kosti, zube i želudac jer današnja Solarna Eklipsa može doneti pojačanje hroničnih problema. U povećanju preosetljivost i uvredljivost. Vreme od ulaska Meseca u vaš znak od 19:32 donosi bolje samopouzdanje, dinamiku i ambicije, ali i žurbu i sklonost da sečete i oslobadjate se od svega što vas duže vreme opterećuje.

Mogućnost tajnih odnosa ili dobijanja odgovora kroz ljubav. Mogućnost jakih sećanja i suza, pojačane dramatičnosti i sklonosti da se od malog problema pravi veći. Treba pripaziti na poslovne odnose.Mogućnost većih poslova i odgovornosti na profesionalnom nivou.Lavovi koji su u braku mogu imati krize identiteta i mogu dolaziti do usijanja i gneva. Danas bi bilo dobro da punite baterije, odmarate, imate više kontakta sa vodom.


Devica 23.8. - 22.9.

Device mogu imati udare na polju prijatelja, timskih aktivnosti, dogovora i mogu trošiti više energije nego što su planirale. Može biti dodatnih troškova i odlaganja nekih poslovnih planova što može dovesti do napetosti u drugom delu dana.Devicama bi danas prijalo da im niko ne remeti planirane obaveze i da se manje priča, više radi.Pojačani strahovi i nepoverenje mogu remetiti ljubavne odnose.

U povećanju veće analize, sumnje, povlačenja.Moguće manje brige oko dece.Na poslovnom planu Device će danas morati da rade i svoj i tudji posao, ali mogu posebno biti sklone osetljivosti cirkulacije, genitalija i kolena, pa je jako važno da više brinu o sebi.Večernji sati nose pojačanu uznemirenost. U tom periodu posebno paziti na novac. Mogućnost manjih briga oko starijih osoba.Ipak, Devicama danas sledi susret
koji može najaviti trajnu saradnju ili prijateljstvo.


Vaga 23.9. - 22.10.

Vage mogu imati malo veće napore oko komunikacije, ali i porodičnih odnosa. Danas mogu osećati da je potrebno da donesu neke odluke koje ih moraju osloboditi od zavisnosti ili prevelike udobnosti koje su osećale.Može biti prevelike probirljivosti i čangrizavosti kroz emotivne odnose, ali problema u dogovorima. Mogućnost i pojačanih materijalnih troškova ili šteta u večernjim satima.

Vage imaju šansu da poslovno napreduju, ali će ih ometati što ne mogu da naprave sklad izmedju porodice i karijere. Danas mogu osećati jak umor. Biće im potrebno da nešto urade za sebe da bi se bolje osećale. Ukoliko mogu preporuka je odmor i mir. Imaće utisak da ih niko ne razume i da nemaju snage da se bore sa starim problemima. Ipak, danas im slede i nagrade kao rezultat prethodnog rada.Moguća usamljenost.


Škorpija 23.10.- 22.11.

Škorpije mogu osećati veoma jak mentalni umor i napor, a mogu biti pristinute rokovima. Neprijatnosti su otvorene preko okruženja, a izvesna odlaganja i napori oko dokumentacije. U povećanju depresije i odlaganja puteva. Osetljivost kroz kontakte sa inostranstvom i na putovanjima. Škorpije danas mogu biti osetljive na kritiku, kao i na prevelik ego. Biće posebno sklone razumnim, ali hladnijim distanciranim nastupom.

Nerviraće ih skretanje pažnje i neodgovornost. Ipak, Škorpijama danas sledi niz važnih dogadjaja, iako mogu u jednom delu dana imati osećaj potištenosti i usporenosti. Mogućnost neočekivanih izlazaka i upoznavanja. Moguće svadje sa bliskim osobama. Danas mogu imati velike promene, ali ipak kraj dana sa priličnim adrenalinom i dešavanjima. Na polju zdravlja treba pripaziti na reumu i krvnu sliku.


Strelac 21.11.- 21.12.

Strelčevi mogu biti u rešavanju nekih važnih poslovnih stvari, ali i imovinskih promena, ali će sve ići po principu „ jedan korak napred, tri nazad“. Mogućnost zakašnjenja u vezi zarade i napora da se novac zaradi. Može biti i malih problema oko planiranih poseta i završetka poslova. Večernji sati posebno donose puno vesti, kontakta, dešavanja i moguća čak neočekivana putovanja koja mogu obradovati Strelčeve.

Mogućnost malih problema na polju zakona, pa treba obratiti pažnju. Na polju karijere može dolaziti do važnih promena i dogovora oko novih početaka. Veća briga o zdravlju je danas potrebna, pošto su Strelčevi posebno pod malo osetljivim psihološkim aspektima. Mogu i jako brinuti za najmilije.Dom im može danas prijati, kao i hobiji ili opuštenost uz neku muziku.


Jarac 22.12.- 19.1.

Jarčevi mogu biti pritisnuti raznim problemima od pre, i mogu danas biti u ulozi psihologa. Malo veća osetljivost otvorena preko polja javnosti, braka, partnerskih odnosa gde će oscilirati stanja od ljubavi do potpune apatije. Jarčeve mogu iritirati stare greške koje se mogu ponavljati, a mogu imati izvestan vid zahladjenja i udaljenosti. Ipak, danas mogu rešavati najteže zadatke i na kraju dana čak biti veoma ponosni na sebe. Danas treba izbegavati posredovanja ili neki vid preporuka drugima. Period od 18h može im doneti dodatne troškove.

Finansije mogu danas da se pokrenu i donesu i moguće nove izvore prihoda. Mogu imati genijalne ideje u vezi sa novcem. Povoljan dan za poslovna putovanja. Na polju zdravlja čuvati se prehlada i alergija! Na emotivnom nivou mogućnost problema na polju komunikacije i nesporazuma. Ipak, može biti jedne prekretnice za Jarčeve koji su u vezi gde može dolaziti do veće povezanosti i potrebe za vezivanjem. Povoljan dan za poslovne odnose sa inostranstvom.


Vodolija 20.1.- 19.2.

Vodolije danas mogu biti u ličnom preokretu i elementu jake inspiracije.Vodolije mogu osećati i najači upliv Solarne Eklipse preko podsvesne strane, i karmičkih prepoznavanja, ali će imati snage da to prebace na pozitivnu stranu. Mogućnost važnih promena preko poslovne strane i obnove nečega što je stajalo kao propuštena prilika koja se može aktivirati u ovom danu. Treba posebno čuvati psihu, paziti na vodu u organizmu, stomak. Moguće jake nebeske poruke u momentu kada mislite da nemate rešenje. Molitve i kontakt sa nebom u vidu zahvalnosti posebno vam može dati snagu da kažete zbogom jednom periodu i udjete u sasvim nov period u kome ne želite da sećate, već da volite. Najveći problemi su danas mogući na polju komunikacije, govora i bračnih odnosa.Vodolije koje traže posao ili očekuju selidbe, premeštajte iako pod pritiskom mogu očekivati nešto važno. Dan donosi puno struja i raznih iskustava, ali i vreme preporoda psihe i novog početka kroz lične želje. Mogućnost da donesete odluku koja se drugima neće dopasti, ali koja će vas umiriti.


Ribe 20.2.- 20.3.

Ribe mogu imati veoma važne prekretnice na emotivnom nivou, ali i želju da pokrenu neke zrele i važne odluke. Odlično vreme za proširenje porodice, obrazovanje, kreativne poslove. Danas se može osećati jači pritisak u odnosu na druge, ali i jaka intuicija i saosećanje da pomognu nepoznatima. Na poslu izuzetno puno obaveza, i napori oko vremena. To može doneti nezadovoljstva koja loše mogu uticati na zdravlje, zbog toga je veoma važno da danas čuvate sebe.U povećanju jače migrene, problemi sa pritiskom i kožom. Usamljenim Ribama se mogu dešavati čudesne stvari, ali Ribama koje dugo čekaju na neka važna rešenja.Nedeljni, mesečni i godišnji Horoskop takođe možete pročitati na našem sajtu OVDE 

Viber

Autor: Astrolog: Nataša Paunovski
Izvor: Svetplus.com


>