Svet

Region

OBRADOVAĆE SE I STARI I MLADI: U pripremi čak 8 obrada Diznijevih crtaća!

Budući da filmski studio svako malo najavi ili izbaci trejler za neku novu obradu svojih animiranih klasika malo je, čini nam se, teško pohvatati šta sve dolazi. Zbog toga je napravljena lista obrada kojima se najviše radujemo.

OBRADOVAĆE SE I STARI I MLADI: U pripremi čak 8 obrada Diznijevih crtaća! Foto: Youtube Printscreen




Dizni je evidentno veoma zadovoljan uspehom koji je 2017. postigao sa filmskim rimejkom Lepotice i zveri, koji je zaradio više od 1,2 milijardi dolara. Zato je potpuno očekivano da će sada istu stvar pokušati da učini sa još nekoliko svojih starih hitova.

Dambo (2019)

Već od prvog trejlera, koji je objavljen pre nedelju dana, sasvim je jasno da će filmska obrada Damba biti pomalo mračna poput svih ostalih filmova Tima Bartona.

Iako adaptacija nije šarena kao crtani film iz 1941. godine, Dambov prvi let je i dalje, čini se, najčarobniji trenutak filma. Film će u bioskopima u Americi doći 29. marta sledeće godine.




Kristofer Robin (2018)

U ovom filmu, koji je ustvari nastavak originalnog filma iz 1977. godine, Kristofer Robin je odrastao pripadnik radničke klase koji je izgubio svu sreću u životu. Kada slučajno nabasa na plišanog prijatelja iz detinjstva, Vini Pua, on će mu pomoći da ponovo pronađe sreću u životu.

Nesrećnog Kristofera Robina tumači Ijan Mekgregor, a režiser je Mark Foster, koji je već zaslužan za Diznijev hit "Finding Neverland" iz 2004. godine. Film bi se u bioskopima trebao naći već ovoga leta, a svetska premijera je 3. avgusta.



Aladin (2019)

Dizni je u početku najavio pred-priču Aladina iz 1992. godine, koja je trebalo da se fokusira na pozadinsku priču duhova iz boce. Međutim, od te ideje su odustali, stoga su odlučili da naprave rimejk originalnog filma, u režiji Gaja Ričija.

Novi Aladin ne bi trebao imati linearnu radnju, koja je karakteristična za Ričijeve filmove.

Duha iz boce će glumiti Vil Smit, koji će imati težak zadatak da nadmaši Robina Vilijamsa iz crtane verzije filma. U ulozi Aladina će bit perspektivni egipatski glumac Mena Masud, dok će princezu Jasminu da glumi Naomi Skot. Film je najavljen za 29. maj sledeće godine.




Kralj lavova (2019)

Režiser ove obrade Kralja lavova iz 1994. godine Džon Favro najavljuje „realističan animirani stil“. Favro je takođe režirao Knjigu o džungli iz 2016. godine, koja je zaradila gotovo milijardu dolara, a Kralj lavova bi trebao da ponovi taj uspeh.

Donald Glover, poznat i kao reper "Childish Gambino", glumi Simbu, Bijonse daje glas Nali, a Džejms Erl Džouns će ponovo dati svoj glas Mufasi. Komičar Džon Oliver sinhonizuje pticu Zazua, a premijera filma zakazana je za 19. jun 2019. godine.




Pinokio

Kao što je Pinokio u filmu iz 1940. godine želeo da postane pravi dečak, Dizni je očigledno želeo i da taj crtać dobije prave glumce.

Trenutno o filmu nema previše podataka, osim što bi produkcija trebala da startuje krajem ove godine, a režiju će preuzeti Pol King, koji je režirao filmove o medvediću Pedingtonu.



Mala sirena

O rimejku Male sirene iz 1989. godine nema previše informacija, osim možda najbitnije. Muziku će raditi Lin-Manuel Miranda, u saradnji sa legendarnim Diznijevim kompozitorom Alanom Menkenom.

Informacije o datumu premijere, kao i o glumačkoj postavi, još uvek su nepoznate.




Lunja i Maza (2019)

Ljubav dva psa iz 1955. godine uskoro bi mogla da bude iznova doživljena, ali ne na velikom platnu, već na ekranima. Obrada Lunje i Maze bi trebao da bude film koji će pomoći Dizniju u popularizaciji svog nadolazećeg striming-servisa, koji bi trebao da bude pušten sledeće godine.

Film se takođe očekuje sledeće godine. Informacije o glumcima i vremenu lansiranja servisa i dalje nisu javne, a film bi trebao da režira Čarli Bin, koji je režirao Lego Ninjago.




Mulan (2020)

Diznijeva prva princeza ratnica Mulan vratiće se još jednom u borbu protiv Huna. Kineska glumica Liu Jifei prihvatila je ulogu Mulan, dok ostale informacije, osim datuma – 27. mart 2020. godine – još uvek nisu poznate.

Fanovi su međutim sumnjičavi, budući da kruže glasine da će se u priču uključiti i nekakva veštica, kao i glasina da se Mulan neće zaljubiti u Li Šanga, koji će, čini se, zauvek ostati zarobljen u filmu iz 1998. godine, prenosi portal Telegram.

 

Viber

Autor: J.G.
Izvor: Svetplus.com/ddl.rs

Povezane vesti:


>