Ostalo

Sme�no

LETO 2018: Kako kremama za sunčanje produžiti rok!

Ako posedujete staru kremu za sunčanje, trebalo bi dobro da proverite da je sigurna za korišćenje. Otkrivamo koji su prvi znakovi da je kremi za sunčanje istekao rok trajanja…

LETO 2018: Kako kremama za sunčanje produžiti rok! Foto: Svet Plus




Osim navedenog roka upotrebe na ambalaži, britanski dermatolog Mervin Paterson otkrio je za Kosmopoliten da postoje još neki znaci koji vam mogu otkriti da li kremu smete da stavljate na kožu.

"Prvi znak upozorenja je promenjen miris i tekstura. Ako je krema pokvarena sastojci u njoj se odvajaju. Zato ako primetite da je vaša prošlogodišnja krema već na prvi pogled drugačija, ili ne miriše isto kao kad je bila nova, bez obzira na rok trajanja, bolje je odustati od namere da takvu kremu nanosite na telo", ističe doktor.

On je objasnio da je uglavnom rok trajanja oko godinu dana, te da vodite računa o tome jer u suprotnom, ako biste koristili bajatu kremu, sunce vas može opeći ili se nakon apliciranja može pojaviti iritacija kože.

Kako biste produžili vek trajanja, Mervin preporučuje da kremu za sunčanje držite na hladnom mestu i da je ne izlažete sunčevoj svetlosti.

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>