Zdravlje

Ljubav & Sex

Menstruacija: Da li treba koristiti tablete da za njeno odlaganje?

Može biti veoma stresno ukoliko vam datum ciklusa padne baš u periodu kada treba da se prepustite dugo očekivanom odmoru i odlasku na more. Ukoliko se nađete u ovakvoj situaciji i poželite da odložite menstruaciju, zanemarite “babske” savete.

Menstruacija: Da li treba koristiti tablete da za njeno odlaganje? Foto: Svet Plus
Tablete za odlaganje menstruacije se uzimaju najmanje tri dana pre očekivane menstruacije, dva puta na dan, i koriste se onoliko dana koliko želite da odložite menstruaciju, ali ne duže od 14 dana.

Ciklus se vraća u roku od nekoliko dana nakon prestanka uzimanja tableta.

Ove tablete deluju samo onoliko koliko se piju, nemaju daljeg uticaja na ciklus, niti služe kao kontraceptiv. Kao i za sve, pre upotrebe obavezno pročitajte uputstvo i obratite pažnju na kontraindikacije i neželjene efekte.

Već iz ovih nekoliko redova je jasno da ove preparate mogu da koriste devojke i žene saustaljenim ciklusom, koje znaju kada će im biti sledeća menstruacija maltene u dan, te mogu i da izračunaju kada da počnu da piju tablete. Ali, oprez za sve dame koje konzumiraju cigareteili imaju visok pritisak jer ovi faktori mogu da povećaju rizik od krvnih ugrušaka, moždanog ilisrčanog udara, kako kažu stručnjaci.

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>