Zdravlje

Ljubav

Grožđe je lekovito! Semenke nikako ne bacajte!

Grožđe je lekovito! Semenke nikako ne bacajte! Ako ste već napravili sok ili džem od grožđa preostaće vam ovaj neverovatno vredan sastojak koji možete ubaciti u vašu svakodnevnu ishranu.

Grožđe je lekovito! Semenke nikako ne bacajte! Svet Plus



Seme grožđa se koristi za izradu kvalitetnog ulja ili ekstrakta semenki grožđa. Sadrže 3 najjača biljna flavonoida: resveratrol, kvercetin, antocijanidi i proantocijanidi. Može se reći da semenke sadrže jake antioksidanse, sastojke koji deluju protiv raka, usporavaju rast stanica raka, a istovremeno obnavljaju zdrave stanice. Sastav iz semenki čisti telo od svih vrsta štetnih masnoća (holesterol, trigliceridi), čiste vene, razlažu krvne ugruške, deluju na lečenje proširenih vena, protiv alergija i dijabetesa. 

Semenke grožđa je najbolje samleti u prah, a zaista je šteta baciti ih ako ih već imate. potrebno je samo da ih stavite na masni papir i sušite u rerni na niskoj temperaturi (oko 50 stepeni). Za mlevenje morate imati jači mlin. Ovaj prah možete konzumirati sa mnogim namirnicama i time ćete znatno poboljšati nutritivna svojstva svoje ishrane.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>