Ostalo

Sme�no

Aluminijumska folija i trikovi koje niste znali!

Najčešće je koristimo kada nešto želimo da ispečemo ili prosto neku hranu uvijemo njome. Iznenađujuće je šta se ustvari sve sa njom može uraditi i čemu sve može da posluži, kako u kuhinji tako i van nje. Aluminijumska folija i trikovi koje niste znali!

Aluminijumska folija i trikovi koje niste znali! Screenshoot / Youtube



Aluminijumsku foliju ima svaka domaćica u svojoj kuhinji ali je se uglavnom seti kada je potrebno nešto ispeći u rerni. Za početak folija može poslužiti i kada se nešto prži u tiganju. Da biste zaštitili hranu od lepljenja u tiganju, stavite sloj folije na dno. Ovo je takođe odličan način na koji možete pržiti bez ulja.

Folija se takođe može koristiti i za pisanje na mobilnom telefonu jer telefon na nju reaguje isto kao i na dodir prstom. Umotajte vrh obične olovke alu folijom i dobićete pisaljku. Takođe folijom možete očistiti vrh pištolja za silikonski lepak i to veoma lako. Verovatno ste već čuli da folijom možete poboljšati  Wi-Fi signal. 

Ako ste od onih koji često vole da prave novi raspored u svom domu, folija će vam pomoći i u tome. Kako bi lako premestili nameštaj, stavite komadiće folije ispod nogica nameštaja. Folija stvara dodatno klizanje.

Da biste očistili srebreninu, stavite aluminijsku foliju na dno posude, na nju vaše srebrne stvari, a zatim dodajte malo sode bikarbone i soli, pa prelijte sa prokuvanom vodom. Takođe i vaša pegla će zablistati ako je istrljate alu folijom.

Makaze su se istupile, nema brige. Isečite njima parče folije desetak puta. Ne samo da će biti naoštrene već će i rđa nestati ukoliko se nahvatala na sečivu.

Stavite aluminijsku foliju ispod odeće pre peglanja. Folija postaje jako vruća i tako možete peglati odeću sa obe strane.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>