Style

Ljubav

Dnevni horoskop za 16. 6. 2018. godine – Dnevna doza Lune!

Saznajte kako su vam zvezde naklonjene i pročitajte vaš dnevni horoskop za 16. jun 2018. godine na portalu Svet Plus, koji za vas piše astrolog Nataša Paunovski.

Dnevni horoskop za 16. 6. 2018. godine – Dnevna doza Lune! Foto: Svet Plus




Dobra noć/dan, Luna u praznom hodu od ponoći do 16h, na samom prelasku iz znaka Raka u znak Lav (od 9:22) kada možemo osetiti i malo sunca oko srca, ali više elana. Pripremite se danas da i te kako može biti odlaganja putovanja, ugovora, papira, ali da će biti potrebnija bolja memorija u svemu, jer od jutarnjih časova imamo i krajnje težak aspekt Merkura u znaku Raka u opoziciji sa retrogradnim Saturnom u Jarcu koji može povećavati depresije, apatičnost, samokritičnost, komplekse, strahove, probleme u dogovorima, produžetke, ponavljanja, jaču potrebu za usamljenošću i izolacijom, preosetljivost, teško vraćanje na prošlost i pomirenje sa stvarima koje su se desile.

Pod ovim aspektom posebno treba čuvati ruke, ramena, kosti generalno, ali treba hraniti psihu pozitivnim mislima jer generalni aspekt može doneti krajnu apatičnu atmosferu u glavi. Manjih problema može biti u govoru, saobraćaju, učenju, ispitima, velikim investicijama. Potreba za zaštitom velika, ali nemojte preterivati. Posebno treba ovog vikenda raditi na samopouzdanju i otvaranju svojih talenata.

„Hajde da pohvalimo i najmanji napredak. To inspiriše osobu da nastavi da se trudi.“ - Dejl Karnegi

Međutim, Mesec u Lavu preko vikenda može doneti krajnje zabavan vikend, sa puno emocija, zabave, pokreta, tople energije, potrebe za dokazivanjem, uživanjem što može pobediti prethodni mentalni aspekt. Mesec će od 11:46 praviti krajnje nagli aspekt sa Uranom u Biku pa se tu treba čuvati uzbuđenja, uznemirenosti i krajnje naglih reakcija i odluka! Međutim, konjukcija Meseca i Venere od 14:15 može popraviti raspoloženje do 23h kada ćemo imati energiju ljubavi, zadovoljstva, sreće i ipak boljih mogućnosti kroz emotivno –materijalni deo.

Iako uticaj Meseca u lavu pojačava sjaj, scenu, luksuz, zaljubljivanja, velike kupovine, preporuka je danas da ipak svaka odluka bude dobro i strpljivo promišljeno doneta. Kasni sati pred ponoć mogu zbog opozicije sa Marsom u Vodoliji doneti nezgode, bes, ljutnju, tragične situacije, sramotu, dominaciju i ljutnju, nestrpljenje sa uređajima, navaletne reakcije pa ako je moguće probajte da se distancirate od svega toga i smirite psihu.

Danas je dobro znati: U zdrastvenom smislu i nagle meteropatske prilike povećane zbog lunarne Mladine danas mogu loše uticati na srčane bolesnike, ali reumatičare pa je bitno da budu oprezniji prema ishrani i sebi. Danas nije dobro uređivati stambeno-poslovni prostor, obavljati poljoprivredne radove. Opreznost sa strujom. Paziti na dokumenta, lične stvari.

Danas nije preporuka operacija krvnih sudova, srca i leđa. Danas treba motivisati osobe koje volite. Dajte komplimente drugima, ne možete ni zamisliti koliko će im to dati snagu. Danas pokrenite veselost u sebi i ugađajte sebi. Danas je dobro zaposliti sebe i izbegavati negativne i teške teme i samo misliti na nešto što vas može opustiti. Danas će i duh naših predaka i neka sećanja biti važna. Izolujte se od davanja saveta drugima, jer ne znate kako se drugi osećaju, osim da im možete „spasiti život“. Pokažite šta vi umete.


Ovan 21.3.- 20.4.

Ovnovi u toku noći se trebaju čuvati porodičnih kriza, pojačanih depresija, osećaja napuštenosti, krađa, kao i mogu imati neki vid nepovoljnih vesti. Period od ponoći traži da pripazite na ishranu, dok kasni večernji sati da posebno obratite pažnju na kičmu i vid. Ipak, Ovnovima veći deo dana može doneti veoma srećne okolnosti preko ljubavi, dece, ambicija, danas je jako dobar dan da pokrenete stare poslove ili završite nešto što ste dugo čekali/što je dugo stajalo.

Zaposlite sebe, jer to vam može pomoći da se bolje osećate. Povoljno vreme za sport (samo bez preterivanja), kao i pokretanje novih poslova (period od 15h). Iako može biti čekanja na neku naplatu, ipak Ovnovi danas ipak mogu očekivati neki deo novca, iako mogu biti skloni da malo više troše. Mogu biti topli, srdačni, u pokretu, saosećajni, skloni da pomognu. Danas mogu očekivati srećne emotivne momente i upoznavanja, kao i jaču potrebu za ulepšavanjem, radom na sebi, pokretanjem svojih talenata.

Ovnovi su danas prepuni dešavanja i mogu očekivati da puno toga i sami promene. Mogu imati izuzetan smisao za pedagogiju. Danas im je potrebno mnogo temeljnosti i strpljenja u radu, ali mogu realizovati puno dobrih stvari.


Bik 21.4.-21.5

Bikovi bi danas trebalo da malo više šetaju, odmaraju, manje koriste telefon, kompjutere i puste „mozak na odmor“, jer opozicija Merkura i Saturna im može doneti jače mentalne brige, napetost, greške i kvarove uređaja, lako nerviranje oko rodbinskih odnosa. Nije preporuka danas registracija vozila ili potpisivanja dokumenata. Takođe, opreznija vožnja i smirenost je nešto što je važno. Posebno se okrenite veselijim osobama i temama, jer ovaj aspekt pojačava depresije i unutrašnju melanholiju, pa u suprotnom biće teškog buđenja i nemanja volje za bilo šta.

Ukoliko danas morate da učite, spremate nešto pripremite se na strpljenje i da se sve treba raditi korak po korak. Danas je pozitivan dan za rođendane, porodične proslave, romantične večere u domaćem ambijentu, dok na polju finansija se treba uzdržati od većih kupovina i trošenja. Na polju emocija izbegavate samokritiku i kritikovanje, nezadovoljstva i sumnje, jer to može voditi neuspehu. Ukoliko danas trebate da radite, trudite se da budete flegmatičniji i druželjubiviji. Na polju zdravlja pripaziti na ruke, povećane padove, pritisak.


Blizanci 22.5.- 21.6.

Blizanci danas moraju malo obratiti pažnju na finansije i šta šalju ili potpisuju na materijalnom nivou jer može biti kašnjenja, odlaganja, poteškoća. Takođe potrebno je opreznije brinuti o stvarima za dom, roditeljima, a posebno danas treba izbegavati davanje novčanih pozajmica ili se kladiti, igrati igre na sreću.

Blizanci će danas biti bez obzira na to u centru pažnje, krajnje popularni, važni, skloni lakom učenju, i mogu računati na uspeh preko medija, komunikacije, javnih nastupa. Dosada će ih „ubijati“ i stalno će se kretati. Mogu imati dosta ponuda, ali i mogu obaviti niz manjih poslova u pokretu. Preporuka je danas izbegavati prodaju/kupovinu nekretnina. Moguća skrivena brižnost za decu/roditelje. Blizancima su danas veoma intezivni aspekti preko polja ljubavi i mogu očekivati niz spontanih situacija, kao i puno zabava i pozitivnih dešavanja sa prijateljima.

Poslovno im neće prijati sedenje i danas mogu biti na „struji“. Posebno je bitno da danas povedu računa o ishrani (izbegavati jake začine, masnu hranu), kao i neki vid lenjosti kroz bračne odnose. Večernji sati posebno od ponoći do 8h i period od 22:30 nepovoljniji za internet, komunikaciju ili odlazak van zemlje. Iako može biti blokada i nepovoljnosti kroz novac, Blizanci će moći da uživaju u pažnji drugih i tome da imaju danas puno toga da kažu/pokažu.


Rak 22.6. - 22.7.

Rakovi u toku noći mogu osećati jak umor i bezvoljnost pa je preporuka da vreme do 9h iskoriste da se dobro odmore i napune baterije od proteklih stresnijih dana. U pojačanju preosetljivost, uvredljivost, nostalgija, prepuštanje, nagle promene raspoloženja, pojačane migrene, povećana lenjost i problemi sa zubima. Rakovima treba danas veća pažnja i podrška, jer danas neće imati baš smer gde su krenuli.

Odličan period za zaradu, poklone, zabavu, koncerte pa vreme do 22 treba iskoristiti za svoju dušu. Rakovi treba da izbegavaju uvrede iz prošlosti. Mogućnost manjih briga preko polja braka, starijih članova porodice. Rakovima danas može prijati mir, prijatelji, a mogu biti skloni jakoj vezi sa decom. Naglašena plodnost.

Na polju posla treba izbegavati žurbu, manje trošiti energiju na reči, više konkretizovati u dela. U pojačanju neobični snovi, kao i jaka povezanost sa osobama koje nisu bliu njih.Paziti danas na koncentraciju. Loš dan za sudske procese i ortakluk. Mogućnost usporenosti preko interneta, posebno finansijske dokumentacije (prenos novca).


Lav 23.7.- 22.8.

Lavovi danas deluju lepršavije i da mogu imati više snage. Lavovima je danas srećan dan za individualne i samostalne akcije, ulepšavanja, poveravanja, javne nastupe. Lavovi danas posebno mogu skretati pažnju i ostavljati jak pečat. Vreme od 23 upozorava da se treba čuvati neprijatnosti i nepotrebnih konflikata na polju emocija. To vreme savetuje manje fizičkih aktivnosti, jer su u povećanju povrede.

Lavovi mogu sanjati osobe koje dugo nisu videli ili koje nisu žive i to ih može opterećivati. U povećanju hormonski problemi i osetljivost genitalija, pa se Lavovi danas trebaju pričuvati od mogućih upala. Lavovima danas mogućnost manjih usporenja i ograničenja na poslu, problema sa parkinzima, ali i mogućnosti odlaganja nekih finansijskih obaveza. Ipak, Lavovi imaju motiv, optimizam koji mogu prenositi na druge. Mogu imati izuzetno izraženu intuiciju koja se može porediti sa „vidovitošću“. Neočekivane okolnosti moguće preko prijatelja, ali i iznenadjenja.


Devica 23.8. - 22.9.

Device danas trebaju prijateljima koji mogu prolaziti kroz neke teške emotivne epizode. Malo veća odgovornost i brižnost pojačana preko daljih rođaka, posebno dece. Na polju zdravlja trebalo bi obratiti pažnju na kičmu. Device mogu danas imati dosta nedovršenog posla i planova i mogu se vrteti u više smerova i neće znati odakle da krenu. Potrebno je da sebi date slobodu i da krenete polako. Ako nešto ne završite, probajte sa manje nervoze da ostavite za naredni period. Devicama danas mogu značiti mnogo komplimenti. Na polju finansija mogućnost neočekivanih tajnih prihoda.

Poslovni dogovori koji traju mesecima mogu doneti nova opterećenja, pa je potrebno da se okrenu rezervnim rešenjima. Nepovoljnost i kašnjenja otvorena preko zajedničkih aktivnostima sa porodicom/prijateljima, timskim aktivnostima, posebno putovanjima (tu posebno treba obratiti pažnju sa kim putujete, jer vam neko može pokvariti odmor). Device danas deluju krajnje pronicljivo, ali mogu biti u ulozi lekara/psihologa/spasioca. Povoljno vreme za učenje i pisanje do 19h. Na polju zdravlja povremeni problemi sa kolenima, zglobovima pojačani. Na polju braka telepatija i jaka povezanost i bliskost. Na polju emocija Device se mogu osećati usamljenije ili mogu imati lošu ponudu. Device koje se bave sportom, danas je preporuka smanjenja aktivnosti jer su u povećanju povrede i neki vid nepravde preko polja sporta.


Vaga 23.9. - 22.10.

Vage mogu biti u malo većem opterećenju danas oko imovinskih, porodičnih stvari. Danas je važno da dišete punim plućima i izbegavate unapred planirane misli da to što želite neće uspeti. Povoljan dan za zabavu, izlaske, opuštanje. Nepovoljnost kroz nekretnine, mogućnost I briga preko polja šefova/roditelja/autoriteta. Danas bi bilo dobro veći deo obaveza ostaviti I posvetiti se sebi I stvarima koje vam prijaju. Pratite intuiciju I nemojte raditi stvari na silu. Prvi deo dana može biti malo povoljniji za finansije, drugi deo praćen troškovima.

Slobodnim Vagama mogućnost iz neke bezvoljnosti da se dese danas I neočekivane promene. Čuvajte psihu I trudite se da danas pokrenete optimizam! Vage koje imaju samostalni posao posebno danas mogu pokazivati kreativnost, ali se neće profesionalno dobro uklapati s drugima, pa bi bilo dobro danas stvarati ideje I projekte samostalno. Dosta trošenja oko dece u večernjim satima. Uneti neki vid romantičnosti u brak!


Škorpija 23.10.- 22.11.

Škorpije će danas biti veoma ozbiljno usmerene na svaku reč, misao, svaku obavezu, ali mogu biti sklone prevelikoj kontroli drugih što može doneti probleme u komunikaciji. Posebno mogu biti sklone kritikovanju I traženju perfekcionizma (posebno u poslu). Nešto zahtevniji dan za pisanje, učenje, putovanja (loši vremenski uslovi ili osetljivija koncentracija). Večernji sati traže da se vodi računa o aparatima (u povećanju problem sa instalacijama, internetom, strujom).

Na emotivnom nivou mogućnost nepotrebnih sumnji I opsesivnih ideja, pa je danas važno uneti snagu, inicijativu, ali izbegavati neke razgovore vezane za prošlost jer mogu doneti neuspeh. Osetljivost kroz polje porodičnih odnosa (inostranstvo), ali I veći napori kroz polje inostranstva (ako možete danas bi bilo dobro odložiti duža putovanja). Škorpije danas mogu imati odličan autoritet u poslu I mogu imati izuzetan uspeh u zahtevnijim poslovima. Mogu imati izuzetan smisao da zarade novac. Danas mogu reagovati I na nepravdu kada su drugi u pitanju. Osetljivost kroz polje zakona.


Strelac 21.11.- 21.12.

Strelčevi danas mogu biti skloni veoma ozbiljnim finansijskim odlukama, ali imati I neki vid ograničenja ili većih napora kroz zaradu. Sklonost brzim idejama I sreći preko polja braka I partnerskih odnosa. Treba danas paziti na stomak, posebno u povećanju jači stomačni virusi I prehlade. Strelčevi će danas posebno biti skloni luksuzu I jako povećanoj religioznosti.

Mogućnost jedne nepovoljne vesti vezane za blisku osobu. Strelčevi imaju jake vizije, samopouzdanje, ali danas mogu nailaziti na mogućnost većih napora na polju finansija koje lošije može uticati na zdravlje. Na polju emocija sklonost idealizaciji ljubavi. Sreća preko polja dece. Odličan dan za inostranstvo, hobije I takmičenja.


Jarac 22.12.- 19.1.

Jarčevi danas mogu osetiti uticaj opozicije Merkura I njihovog vladaoca Rx Saturna u Jarcu I posebna preporuka je da izbegavaju svađe, da se razoružaju veselijim temama, jer današnji dan može doneti lose izražavanje, nesigurnost, lične strahove, bračne blokade. Posebno je važno danas čuvati psihu I misliti na nešto dobro I nešto što je pred vama. Na emotivnom nivou moguća iskušenja. Pojačana lična nervoza I osetljivost, neka podsećanja koja mogu doneti bol I nemire. Probajte da danas meditirate, da ugodite sebi ako osetite da niste dovoljno svoji. Nepovoljan dan za veridbe, brak, veće društvene organizacije.


Vodolija 20.1.- 19.2.

Vodolije danas mogu biti okrenute neobičnim sferama, ali ljubavi. Trebalo bi izbegavati svaki vid isključivosti I nestrpljenja koje vas može odvesti u neprijatne situacije. Na polju emocija mogućnost nesigurnosti I nekog vida vaganja. Odličan dan za pokretanje veće mase, javne nastupe, govore. Odličan period za brak I porodicu. Vodolije koje su u slobodnim vezama, mogu nailaziti na prepreke. Na polju zdravlja paziti na stomak, grudi, glavu.


Ribe 20.2.- 20.3.

Ribe danas mogu biti na malo većem udaru emocija I psihološke osetljivosti, pa je važno da teže smirenju, miru I kompromisima. Povećane jake oscilacije na polju emocija I veći vid nesigurnosti. Na polju zdravlja može dolaziti do pada šećera, nesanica, problema sa pritiskom I centru za ravnotežu. Ribe danas mogu imati poseban stil za fotografijom, modom, mogu biti veoma zapažene na poslu, ali se mogu osećati osetljivije na ljubavnom nivou. Mogućnost odlaganja obaveza sa prijateljima. Mogućnost novih, plodnih ideja koje treba ostaviti za narednu nedelju I ne žuriti. Poetičnost, ali neki vid potištenosti.

Viber

Autor: Astrolog Nataša Paunovski
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>