Ostalo

Smeno

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018: Počinje najveća sportska smotra ove godine!

Došao je dan koji su čekali svi pripadnici muškog pola pošto počinje Svetsko prvenstvo u fudbalu! Fudbalska reprezentacija Srbije posle osam godina će igrati naovom takmičenju i taj meč će gledati cela Srbija.

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018: Počinje najveća sportska smotra ove godine! Foto: Svet Plus
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. (2018 FIFA World Cup Russia) će biti 21. Svetsko fudbalsko prvenstvo. FIFA je 2. decembra 2010. u Cirihu objavila da će se, po prvi put, u skladu sa politikom FIFA, Svetsko prvenstvo u fudbalu odigrati u istočnoj Evropi. Na prvenstvu će učestvovati 32 reprezentacije iz 5 konfederacija. Očekuje se da će finale biti održano na Stadionu Lužniki u Moskvi.

Rusija je predložila sledeće gradove domaćine: Kalinjingrad, Kazanj, Krasnodar, Moskva, Nižnji Novgorod, Rostov na Donu, Sankt Peterburg, Samara, Saransk, Soči, Volgograd, Jaroslavlj i Jekaterinburg. Svi gradovi domaćini su u Evropskoj Rusiji da bi se smanjilo vreme putovanja po velikoj Rusiji. Ruska ponuda predlaže da se prvenstvo održi u 13 gradova na 16 stadiona što zadovoljava Fifine minimalne zahteve. Tri od šesnaest stadiona bi se renoviralo, dok je ostalih trinaest novoizgrađeno. U oktobru 2013. godine Rusija je smanjila broj stadiona sa 16 na 14.

Naša selekcija igraće prvi meč protiv Kostarike u nedelju, 17. juna u Samari.

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>