Lepota

Ljubav

Gel na noktima: Kako ga ukloniti, a da ne oštetite ruke!

Skidanje gel laka je pravi zločin jer tako možete da ozbiljno oštetite nokte. Ako neveštim postupkom uništite gornji sloj, nokti će vam se opasno stanjiti i oslabiti, a jako je teško da se oporave nakon toga.

Gel na noktima: Kako ga ukloniti, a da ne oštetite ruke! Foto: Svet Plus




Skinite površinski sloj
Blagom turpijom nežno ostružite zaštitni površinski sloj. Ako imate uzorak na noktima, stružite sve dok ne dođete do osnovne boje. To je važno jer ćete tako omogućiti acetonu da prodre do najdubljih slojeva i ubrza proces skidanja gela.

Umotajte nokte
Vatu natopiti 100-postotnim acetonskim odstranjivačem laka, stavite ih na nokte i čvrsto umotati aluminijskom folijom, jer ćete tako pojačati delovanje acetona. Preko svega toga možete i da navučete rukavice i čekajte dobrih 15 minuta.

Odstranite preostalu boju
Kad skinete foliju i vatu, lak bi trebalo da bude uglavnom uklonjen. Ono što je ostalo oko kožice, oprezno očistite drvenim štapićem za zanoktice. Ako niste skinuli sav lak, ponovite prethodni korak i držite vate natopljene acetonom još pet minuta. Nemoj pritiskati niti strugati po noktima jer bi mogli dodatno da se oštete.

Hidratacija
Nakon što uklonite lak i gel, nokti i zanoktice će biti vrlo suvi, pa operite ruke i nanesite hidrataciono ulje i na zanoktice i na nokte. Dajte noktima bar nedelju dana da se odmore od delovanja acetona i negujte ruke hranjivom i hidratacionom kremom.

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>