Lepota

Ljubav & Sex

Zato i jesu jedne od najlepših žena sveta: Ovako se neguju Italijanke!

Italijanke vole da uživaju u životu i da razmaze same sebe, a isto preporučuju i drugim ženama. Stoga su rado podelile svojih pet jednostavnih trikova lepote koje je lako ispratiti!

Zato i jesu jedne od najlepših žena sveta: Ovako se neguju Italijanke! Foto: Instagram/Printscreen
1. Maslinovo ulje je tajno oružje broj 1 za lepotu

Maslinovo ulje puno je materijama koje doprinose lepoti, poput vitamina E koji održava mladost kože i hidratizujućeg skvalena. Jedna od najslavnijih i najlepših Italijanki svih vremena Sofija Loren bila je poznata po tome da se maslinovim uljem mazala po čitavom telu. Italijanke vole maslinovo ulje stavljati i na vrhove kose nakon duge, tople kupke koje kosi daje poseban sjaj. Maslinovo ulje ima I lekovita svojstva, a Italijanke ga čak koriste za lečenje konjunktivitisa.

2. Glatka koža pre svega

Italijanke vole glatku, mekanu kožu i najveći deo svakodnevne rutine ulepšavanja posvećuju hidrataciji. Umasiravanje putera za telo od glave do pete Italijankama je ritual kojim koži podaruju vlagu, a istovremeno se tako i opuštaju. Pri "mazanju" kože maslacem posebnu pažnju posvećuju stopalima.

3. Ne boje se sunca

Italijanke su svesne da će se bore kad-tad pojaviti, pa neka barem onda nastanu zbog uživanja na suncu, smatraju ove fatalne žene. No, to važi samo za pravo sunce, ne i za solarijume, a kožu uvek zaštite kremama s visokim faktorima.

4. Ne praktikuju dijete

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, hleb, testeninu, sladoled, vino. Trik je u tome da jedu jednostavne namirnice i stavljaju manje preliva i umaka. I ono najvažnije, porcije su im male. Zbog takvog načina konzumiranja hrane Italijanke ne moraju na dijete.

5. Zrnca kafe najbolje zatežu kožu

Za piling kože tela Italijanke naprave mešavinu samlevenih zrnaca kafe i kokosovog ulja, a posebnu pažnju posvete području bedara i zadnjice. Kafa zateže kožu i odstranjuje mrtve ćelije, dok kokosovo ulje hidrira kožu. Mnoge Italijanke kažu da ovaj piling uklanja i celulit i strije.

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>