Zdravlje

Ljubav

Popucali kapilari: Prirodan preparat za sprečavanje!

Pošto je često uzrok pucanja kapilara nedostatak vitamina K, izuzetno je važno unositi u organizam što više tog vitamina, koji redovno prati vitamin C (sva hrana bogata vitaminom C, uglavnom obiluje i vitaminom K).

Popucali kapilari: Prirodan preparat za sprečavanje! Foto: Svet PlusKapilari su krhki i popucaju nakon oštećenja, pa se ispod površine kože mogu pojaviti kao modrice ili paukolike vene

U slučaju problema sa popucalim kapilarima, najbolje je koristiti kreme od nevena i divljeg kestena, uz čajeve koji pospešuju cirkulaciju. Naravno, kreme se moraju koristiti duže vreme da bi dale rezultate. Jednostavan tradicionalni melem od nevena pravi se tako što se šačica osušenog cveta nevena proprži 2-3 minuta u čaši svinjske masti, koja je prethodno isprana devet puta u vodi. Procediti kroz gazu i mazati noge 2 puta dnevno.
Uzrok ispucalih kapilara na nogama može biti nasledan i od hormonskih promena, povreda, hronične venske insuficijencije, konzumacije alkohola, dugotrajno stajanje, gojaznost, trudnoća, bolesti jetre.

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>