Zdravlje

Ljubav

Panika! Ovih šest načina pomoćiće vam da se smirite!

Uhvatila vas je panika, osećate strah i uznemirenje, stvari su krenule u lošem smeru ili suprotno od onoga čemu ste se nadali. Da biste uradili išta, potrebno je pre svega da dođete sebi. Ne brinite ovih šest načina pomoćiće vam da se smirite.

Panika! Ovih šest načina pomoćiće vam da se smirite! Svet Plus



Pre svega, kada vas ushvati panika iz nekog razloga, potrebno je da duboko dišete. Uadhnite duboko i polako brojite do pet, napravite pauzu, a zatim isto tako lagano izdahnite. Duboko disanje opušta vaše telo.

Kada nastupi panika vaše oči i uši ne funkcionišu kako treba. Otvorite oči, načuljite uši i pokrenite svoj mozak tako što ćete pustiti muziku koju volite ili uzeti omiljenu knjigu. Još bolje, razgovarajte sa nekim.

Aktivirajte hormon sreće! Naučnici su pokazali da, kada je kožni receptor za pritisak aktiviran, telo proizvodi više hormona sreće. Ako ste sami, trljanje ruku može pomoći.

Blagim stiskanjem mišića pokazujte ko ima kontrolu nad telom. VI! Počnite sa prstima, zadnjicom, trbušnim mišićima, blago ih stiskajte i opuštajte, ovo će pomoći da se stabilizuje krvni pritisak.

Dok vaš um stvara negativne misli i sami postajete loše raspoloženi, pokušajte sebi postaviti neka logična pitanja. Zapitajte se kolika je uopšte verovatnost da stvari nikada ne krenu u boljem smeru. Znate  da posle kiše uvek dolazi sunce.

Budite racionalni i prihvatite svoje strahove. Ponavljajte naglas: "Iako nisam u opasnosti, u redu je da se ovako osećam. Suočiću se sa strahom i nateraću ga da ode”.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>