Lepota

Ljubav

Saveti za brži rast kose: Devojke, rešite se velikog problema!

Svaka kosa ima svoju maksimalnu dužinu koja zavisi od nekoliko faktora a koja je promenljiva u zavisnosti od životnog doba. Faktori koji utiču na ovu granicu su pre svega genetika, zatim način na koji negujete kosu i već pomenuto životno doba.

Saveti za brži rast kose: Devojke, rešite se velikog problema! Foto: Svet Plus




Nepravilno održavanje kose znatno umanjuje mogućnost da kosa poraste do svoje prirodne maksimalne dužine.

Pre svega pogrešnom i neumerenom upotrebom preparata za promenu boje i teksture kose ( farbanje i blajhanje kose, minival, ispravljanje) kao i agresivnim feniranjem i čestom upotrebom vrućih aparata za stilizovanje kose oštećuje se vlas koja postaje isušenija,tanja i sklonija ka formiranju ispucalih krajeva. 

Ispucali krajevi su znak da je kosa doživela maksimalni stres koji može da podnese i da je šiđanje jedino rešenje. Što se više odlaže odlazak kod frizera proporcijalno se smanjuju šanse da kosa dostigne maksimalnu dužinu.

Ako želite da dostignete maksimum koji vaša kosa može da pruži u smislu dužine (ali i dobrog izgleda) pre svega pazite da je ne pokvarite previše čestim i nestručnim farbanjem ili nekim drugim hamijskim tretiranjem, a zatim budite nežni prema kosi- ne raščešljavajte je na silu, ne stružite je peškirom, sklanjajte je sa sunca, koristite hranljive šampone i maske.

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>