Ostalo

Sme�no

Zdrav san! Trik da zaspite kao beba i spavate do jutra!

Zdrav san! Trik da zaspite kao beba i spavate do jutra! Radi se o posebnoj pozi u kojoj treba biti 10 minuta pre odlaska u krevet. Osim što leči nesanicu, reguliše protok krvi kroz telo, umiruje um, a pomaže i kod blagih oblika depresije...

Zdrav san! Trik da zaspite kao beba i spavate do jutra! Svet Plus



Nutricionista Jessica Sepel koja ništa ne prepušta slučaju kada je dobar san u pitanju kaže da telo za san treba pripremiti. Otkrila je svoj trik da brže utonete u san i kvalitetnije spavate:

"Ja volim podići noge na zid deset minuta pre spavanja. Radi se o yoga pozi poznatoj pod nazivom "Viparita Karani" koja poboljšava cirkulaciju i stavlja parasimpatički živčani sistem u mirovanje. Kada izvodite ovu pozu, pobrinite se da je spavaća soba mračna i hladna. Legnite, podignite noge na zid i polako dišite deset minuta."

Ova poza reguliše protok krvi kroz telo, dobra je kod problema sa otečenim zglobovima, odlična je kod nesanice, umiruje um, a pomaže i kod blagih oblika depresije. 

Jessica Sepel praktikuje još neke navike kako bi poboljšala kvalitet spavanja. Kaže kako je izuzetno važno prestati razmišljati o poslu pre spavanja:

"Razmišljanje o poslu i stres tokom večeri samo povećavaju nivo kortizola i adrenalina. Pokušajte da se opustite pre spavanja. U tome pomažu, recimo, topla kupka, čaj od kamilice, prskanje jastuka uljem od lavande, upaljene sveće i ugašeno svetlo u dnevnoj sobi."

Bitno je da konzumirate proteine jer to stvarno može pomoći kod regulacije šećera u krvi. Osim toga, večeru jedite polako, alkohol pre spavanja nikako, kao i rafinirani šećer, kakao, čak i voće izbegavate.

Još jedna stvar koju Jessica navodi kao bitnu je da isključite mobilni telefon i kompjuter posle 20 časova.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>