Region

Svet

Region

Tinejdžer Budimir Trajković danas ima 60 godina! (VIDEO)

Svi se sećamo filma "Ljubavni život Budimira Trajkovića", a lik tinejdžera Budimira igrao je  Predrag Bolpačić koji danas ima 60 godina i više nije u svetu glume i filma. Kao i mnogi glumci koji su se proslavili u tom periodu i Bolpačić se povukao iz sveta glume. 

Tinejdžer Budimir Trajković danas ima 60 godina! (VIDEO) Foto: Facebook



Film "Ljubavni život Budimira Trajkovića" bio je jako popularan, pa i danas se često mogu videti reprize istog. U režiji Dejana Karaklajića ovaj film osvojio je srca miliona ljudi širom bivše Jugoslavije, a mladi glumac Predrag Bolpačić koji je igrao Budimira postao je omiljeni tinejdžer. Ulogu mladog Trajkovića dobio na audiciji, pošto je sa svega 17 godina bio član amaterskog pozorišta "Žikica Jovanović Španac". Uloga Budimira Trajkovića bila mu je prva fimska uloga, a u ovom ostvarenju igrao je sa Milenom Dravić i Ljubišom Samardžićem. Devojčicu u koju se Buda zaljubljuje igrala je pokojna hrvatska glumica Marina Nemet. 

Bolpačić je svojevremeno rekao:

"Nisu svi baš idealisti kao Buda, bar ne pokazuju, ali u suštini svi mi čeznemo za pravom ljubavlju. To je, možda, jedna od osnovnih stvari koje muče mlade... Mnogi nisu razumeli kraj i svi hoće da znaju šta je to sa mnom bilo na kraju filma - jesam li otišao ili sam ostao. Meni se sviđa što je to ostavljeno ljudima da po svojoj želji shvate. Ja lično shvatam kraj tako što je moje srce tu, u Beogradu, ostalo uz nju, a ja faktički otišao."

Kao i mnogi glumci koji su se proslavili u tom periodu, i Bolpačić se povukao iz glume. Imao je još jednu ulogu u filmu "Nije nego" 1978. godine. Predrag danas ima 60 godina i teško da bi iko u njemu danas prepoznao Budimira Trajkovića. 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>