Lepota

Ljubav & Sex

Ricinuosovo ulje za lepši ten, kosu i telo!

Mnoge žene već znaju koliko je ovo ulje čudesno i koriste ga za kosu i trepavice ali ono može da se koristi na još nekoliko načina. Lekovita svojstva ricinusovog ulja su poznata još od drevnog Egipta i tada su ga smatrali eliksirom zdravlja i dugovečnosti. Ricinuosovo ulje za lepši ten, kosu i telo!

Ricinuosovo ulje za lepši ten, kosu i telo! Svet PlusRicinusovo ulje je bilo nepravedno zapostavljeno u priči o zdravim uljima i to dugo vremena. Vreme je da se to promeni. Ovo ulje se dobija iz semenke biljke lepih crvenkastih listova, koja se zove Ricinus ili Skočać. Biljka je lekovita ali i otrovna jer sadrži protein ricin. Njega nema u ulju koje je gušće i lepljivije na primer od arganovog ulja, ali upravo zbog toga je znatno bogatije vitaminom E i masnim kiselinama od većine ostalih biljnih ulja, zbog čega i jeste idealno za neku kose i kože. 

Lekovita svojstva ricinusovog ulja su poznata još od drevnog Egipta i tada su ga smatrali eliksirom zdravlja i dugovečnosti. 

Svima nam je jasno da koža blista iznutra, ali ne morate piti ricinusovo ulje da biste postigli taj efekt . Dovoljno je da uljem natopite krpicu od flanela ili frotira, položite je na stomak iznad jetre, malo ispod desne dojke, i držite je tu bar jedan sat. Učinak će biti jači ako se omotate najlonskom folijom i ostavite preko noći. Premda još nije utvrđeno kakav se proces tačno odvija, naučna teorija kaže da ricinusovo ulje pokreće limfnu drenažu pa se eliminišu toksini i ostali otpad, a ostaje blistava koža. 

Kao što verovatno znate, zalihe kolagena i elastina smanjuju se sa godinama, posebno na osetljivim područjima oko očiju, usta i na čelu, gde se zato i pojavljuju prve borice. Da to spriječite, navlažite vaticu ricinusovim uljem i pažljivo ga nanesi na lice pre spavanja.

Ricinusovo ulje pomaže kosi i trepavicama da brže rastu, po nekima zato što ricinoleična kiselina poništava delovanje hormona povezanih sa opadanjem dlaka i ćelavosti. Drugi smatraju da je to posledica lekovitih svojstava ricinusa koji hrani kožu i stimuliše cirkulaciju, što opet pomaže rastu kose. Za duže i gušće trepavice, šminku uveče skinite vaticom natopljenom u ricinusovo ulje koje će ukloniti maskaru i ujedno natopiti kožu kapaka i trepavice.

Ricinusovo ulje deluje i kao odličan serum protiv ekcema, dermatitisa, psorijaze i keratoze pilaris, poznate i kao guščja koža.  Kako je to moguće? Bogato prirodnom antibakterijskom i protivupalnom ricinoleičnom kiselinom, ricinusovo ulje problem rešava sa dve strane: ulje istovremeno vraća koži vlagu i deluje protiv bakterija, tako da se prekida začarani krug svraba, iritacije i upale. Zato svako jutro i svako veče nanesi malo ulja na problematične površine.

Bogato omega-6 masnim kiselinama, aminokiselinama i vitaminom E, ricinusovo ulje je savršeno sredstvo za negu kose koje joj pomaže da ostane jaka i zdrava i može da odgodi pojavu  rascvetalih vrhova. Stavite malo ulja u udubljenje dlana, zagrejte ga između dlanova i nanesi ga na vrhove kose, a za najbolju regeneraciju, napravite pakovanje od mešavine ricinusovog i kokosova ulja i ostavite ga preko noći. 

Ukoliko imate sporo varenje ili patite od zatvora, ricinusovo ulje je zakon, ponovno zahvaljujući visokoj koncentraciji ricinoleične kiseline, i odavno se koristi kao prirodni laksativ.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>