Ostalo

Sme�no

Beg iz grada: Devet najlepših jezera Evrope

Evropa je puna iznenađenja, još uvek ne potpuno istražena. Idealna je za kraća putovanja, iliti kako je sad to popularno siti brejk, a uglavnom su ljudi najviše zainteresovani za beg u prirodu.

Beg iz grada: Devet najlepših jezera Evrope Foto: Svet Plus




Previše opterećenosti u gradovima, stres na poslu utiču na to da čovek potraži odmor pored vode, negde gde će napuniti baterije. Iako su neka od ovih jezera daleko od Srbije, predstavljamo vam ona najlepša.

Jezero Garda
Jezero stacionirano u Italiji, na granici Lombardije i Veneta. Idealno mesto za sve koji vole biciklizam, koje je na ovom jezero dosta zastupljeno.

Jezero Orta
Malo jezero dugačko 13 km, neporecivo lepo, ostavlja bez daha. Idealno je za porodice sa decom.

Ženevsko jezero
Švajcarska obiluje brojnim jezerima i poznata je po tome. Ženevsko je najpoznatije, odličan za citi brejk. Osim što ima urbani deo, obiluje i mnogim muzejima.

Jezero Bled
Jezero koje je specifično po tome što u centru ima – ostrvce. Nalazi se 56 km od Ljubljane, a pored odmorišta poseduje i brojne spa centre. Najpoznatija je destinacija Slovenije.

Masurijanska jezera
Nalaze se u Poljskoj, tačnije u središnjem delu države. Savetuje se da se posete tokom zimskim meseci, kad je pravo vreme da se otkriju jezera u pravom smislu te reči.

Jezero Saima
Najveće i najpoznatije jezero u Finskoj. Kao što se može i pretpostaviti najbolje je posetiti ga tokom zime, kad pokazuje sve svoje čari.

Skadarsko jezero
Nama najbliže, nalazi se između Crne Gore i Albanije. Stanište je mnogih ptica koje su I dalje misterija kako su dospele tu. Jedan od njih je i Dalmatinski pelikan.

Vrana jezero
Takođe u komšiluku, u Hrvatskoj. Nalazi se 32 km jugoistočno od Zadra, najveće je u ovoj državi.

Ohridsko jezero
Slično kao i Skadar, nalazi se na granici dve drave – Albanije I Makedonije. Nalazi se na UNESCO svetskoj baštini od 1979. godine, i pravo je mesto za vikend odmor.


 

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>