Ostalo

Smeno

Zoo vrt u Beogradu dobio belog bizona?! Pa ovo nije baš tačno! (VIDEO)

Zoo vrt u Beogradu dobio belog bizona?! Ovo nije baš tačna informacija. Indijanci ga smatraju svetom životinjom, jedan u deset miliona, a rodio se baš u Beogradu!

Zoo vrt u Beogradu dobio belog bizona?! Pa ovo nije baš tačno! (VIDEO) Screenshoot / YoutubeU Beo Zoo vrtu rođen je američki beli bizon. Beogradski zološki vrt je među retkima, koji mogu da se pohvale da imaju belog bizona, koji je tradicionalno sveta životinja indijanskih plemena. On je simbol jedinstva, nade i sreće u budućnosti. Na deset miliona novih mladunaca, rodi se samo jedan beli bizon. 

Ovako se mislilo ali informacija nije bila tačna. Veterinar zoo vrta Jožef Ezveđ je rekao da je mladunče svetlije dlake ali nije albino. Albino je belo kao sneg, što ova beba bizon nije. Ona je bež boje, a gene je nasledila od oca.

Beba bizon ima 40 kilograma i najverovatnije će se zvati Dušanka jer je rođena na praznik "Duhovi". Dvanaest sati pre rođenja bebe bizona, rođeno je lane evropskog jelena. Još uvek se ne zna kog je pola lane jer radnici zoo vrta ne žele da uznemiravaju bebu i majku.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>