Lepota

Ljubav

Šminka i kako izgledati kao da vas je profesionalac našminkao!

Nije potrebno da trošite gomile novca i da provodite sate ispred ogledala kako biste izgledale prelepo. Nekoliko trikova vam mogu pomoći i uštedeti i vreme i novac. Šminka i kako izgledati kao da vas je profesionalac našminkao! Pogledajte male tajne velikih majstora i već danas zablistajte u punom sjaju.

Šminka i kako izgledati kao da vas je profesionalac našminkao! Svet Plus



Efekat ajlajnera možete postići i olovkom za oči. Otopite vrh olovke pomoću šibice ili upaljača. Ovaj trik će vam pomoći da dobijete teksturu gela što može biti savršeno u situacijama kada vam ajlajner nije blizu.

Ne morate kupovati skupa ulja i sjajeve za telo. Ako imate zlatnu senku koju više ne koristite ili omiljeni bronzer koji ste slomili, pomešajte ga sa bebi uljem u spreju i imaćete savršenu kožu.

Nakon stavljanja prvog sloja maskare, nanesite tanak sloj pudera na trepavice pomoću četke ili štapića za uši. Nakon toga, nanesite još jedan sloj maskare.

Ako koristite uvijač za trepavice, uštedećete mnogo vremena ako na njega direktno nanesete olovku ili ajlajner, on će napraviti liniju na kapcima dok uvijate trepavice. Osim stavljanja senke i ajlajnera, setite se da naglasite područje ispod obrva hajlajterom da biste dobili željeni efekat.

Kada popunjavate obrve gelom ili voskom, pritisnite dlake ka koži pre nego što se osuše. Obojene dlake će ostaviti tragove na koži i stvoriti prirodan dodatni volumen.

Puder za konturisanje i tanka četka vizuelno će povećati vaše usne. Ovo je trik koji često koriste javne ličnosti. Napravićete dodatni volumen stvarajući senku ispod donje usne i naglašavajući hajlajterom gornju usnu. Napravite veoma tanku liniju ostavljajući 2-3 mm prostora iznad ivica, a onda stavite hajlajter kako biste konturisali gornju usnu i dobili efekat koji želite.

Ujutru uvek izgledate umorno? Ovaj trik će rešiti problem. Osim što će naneti hajlajter ispod obrva, nanesite belu senku u unutrašnji deo oka i na središnji deo kapka.

I na kraju, sunđere za šminkanje očistićete bez mnogo truda uz ovaj trik: Stavite ih u činiju sa tečnim sapunom i zagrejte u mikrotalasnoj na jedan minut. Magija mikrotalasne će učiniti svoje, a sve što je potrebno nakon toga jeste da ih isperete vodom.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>