Ostalo

Sme�no

Roditelji uz pomoć suda iselili sina iz kuće! (VIDEO)

Roditelji Kristina i Mark uz pomoć suda u Njujorku, iselili su sina Majkla iz kuće! Čak pet pismenih obaveštenja su mu poslali pre toga ali se on nije obazirao, odnosno kako kaže, tada nije bio spreman da se sam izdražava

Roditelji uz pomoć suda iselili sina iz kuće! (VIDEO) Screenshoot / Youtube



Kristina i Mark Rotondo obratili su se Njujorškom sudu početkom meseca ove godine i predali dokaze da su svom sinu uručili pet pismenih obaveštenja, od kojih mu je prvo dato u februaru. Sud je odlučio u korist roditelja, da se Majkl odmah iseli ali on smatra da mu roditelji duguju period od barem šest meseci koliko mu je potrebno da se pripremi za iseljenje:

"Samo sam želeo period od nekoliko meseci pre nego što se iselim, s obzirom na to da, kada sam dobio obaveštenja, nisam bio spreman da se sam izdržavam."

Prvo obaveštenje uručeno mu je 2. februara, a glasilo je:

"Posle razgovora sa tvojom majkom, odlučili smo: moraš da napustiš ovu kuću. Imaš 14 dana. Neće ti biti dozvoljeno da se vratiš. Preduzećemo sve potrebne poteze da bismo primenili ovu odluku."

Ubrzo nakon toga, roditelji su odlučili da potraže pravnu pomoć i uručili mu još jedno upozorenje 13. februara, u kojem su mu dali još 30 dana. Pet dana kasnije, roditelji su mu u još jednoj poruci  ponudili savet i 1.100 dolara da mu pomognu da nađe mesto za život. Njihovi saveti glase:

- Organizuj stvari koje su ti potrebne za posao i život. Moraš da spremiš stvari i odrediš datum i vreme kako bi tvoj otac mogao da pripremi selidbu i useljenje novog stanara.

- Prodaj stvari koje ti ne trebaju a vrede nešto (na primer: stereo sistem, alat...). Trebaće ti novac i u početku nećeš imati mesta za svoje stvari.

- Poslova ima dovoljno čak i za ljude koji, poput tebe, nemaju radno iskustvo. Nađi jedan – moraš da radiš! Ako ti treba pomoć u pronalaženju stana, tvoja majka se ponudila da pomogne.


Majkl ni tada nije poslušao upozorenja, a roditelji su ga ponovo 5. marta podsetili na rok koji ističe 15. marta:

"Do sada nismo videli nikakve nagoveštaje da se spremaš da odeš. Budi siguran da preduzimamo potrebne mere kako bi napustio ovu kuću kao što smo ti i tražili."

Poslednji put su mu se roditelji obratili 30. marta, nudeći se da mu pomognu da popravi automobil. Pošto je odbio da ode, njegovi roditelji su se obratili sudu da im pomogne da ga izbace iz stana. Sudija Donald Grinvud nije se složio sa Majklovom molbom da mu dopusti period od šest meseci pre iseljavanja i na kraju zaključio da Majkl mora zauvek i pod hitno da se iseli iz roditeljskog doma:

"Dopuštam iseljenje. Mislim da su sva obaveštenja, molbe i upozorenja bili dovoljni."

 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>