Lepota

Ljubav

Bliži se matura: Savršena šminka za poseban dan!

Bliži se matura i pored svega ostalog, šminka mora biti savršena za ovaj poseban dan. Priprema za maturu oduzima dosta vremena, a gledanje fotografija poznatih ličnosti ne da ne pomaže već ume i da deprimira. 

Bliži se matura: Savršena šminka za poseban dan! Svet Plus



Nemojte težiti ka tome da imate sličnu ili istu šminjku kao što ste videle na fotografijama ili video snimcima jer poznate ličnosti nose "tešku šminku" i ono što vidite nije realno. Kamere, blicevi, reflektori, čitav njihov posao od njih to zahteva. Vašem mladom licu tako nešto nije potrebno.

Da bi vam koža bila čista, pokušajte nekoliko dana pred maturu da ne jedete slatkiše, a izbegavajte i gazirana, slatka pića. Zaista pomaže! Kada je u pitanju puder, oko toga povedite najviše računa jer pogrešan izbor boje može uništiti celokupan izgled. Nikako ne zaboravite rumenilo jer ono čini izgled prirodnijim.

Većina žena i devojaka smatraju šminkanje očiju najteže, pa ako ste jedna od njih, obavezno nekoliko dana ranije isprobajte make-up kakav bi ste želele da imate na maturi. Nastojte da izgledate što prirodnije, sa takvom šminkom ne možete pogrešiti, a ako dodate i veštačke trepavice (normalne veličine) bićete savršene.

Što se tiče usana, izbor je veliki, od karmina, sjajeva u boji do onih bezbojnih, a na kraju krajeva najbitniji je vaš osmeh!

Devojke za maturu obično nadograđuju nokte i to je ok ali ne preterujte! Nokti normalne veličine i boje koja vama odgovara uz šminku i garderobu DA ali "kandže" nikako! 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>