Ostalo

Sme�no

Danas je Sveti Simon Zilot: Oterajte bolest iz kuće! (VIDEO)

Danas je Sveti Simon Zilot i njega su nevrnici kao i Isusa Hrista razapeli na krst. Verovanje kaže, oterajte bolest iz kuće jednom molitvom.

Danas je Sveti Simon Zilot: Oterajte bolest iz kuće! (VIDEO) Screenshoot Youtube



Sveti Simon dolazi iz Kane Galilejske i lično je poznavao Gospoda Hrista i njegovu majku, pošto Kana nije daleko od Nazareta. Kada se Simon Zilot ženio, na svoju svadbu pozvao je Gospoda Isusa sa učenicima, ali pošto im je tokom slavlja nestalo vina, Isus Hrist pretvorio je vodu u vino.

Kada je video ovo čudo, Simon je poverovao u Gospoda Hrista, i odmah ostavio i nevestu, svadbu i kuću, i pošao za njim. Zbog toga i bi prozvan Zilot, to jest Revnitelj, jer ga božanska ljubav prema Hristu toliko zanela, da je prezreo nevestu i sve svetovno radi ljubavi Božje. Zbog toga je uvršćen među učenike Hristove i postao je jedan od dvanaestorice apostola.

Primio je na dan Pedesetnice sa ostalim svetim apostolima Duha Svetog koji siđe u vidu ognjenih jezika, sveti Simon Zilot proputova Mavritaniju i Afriku propovedajući Hrista. Pošto je uspeo da mnoge prosveti rečju evanđelskom i obrati veri Hristovoj, on bi od nevernika namučen i najzad na krstu raspet kao i njegov Gospod Isus Hrist.

Verovanje kaže da ovom molitvom možete oterati bolest iz kuće:

"Apostole Sveti Simone, moli Milostivoga Boga, da oproštaj grehova podari dušama našim."

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>