Region

Svet

Kompletan program festivala - PozitivNI! (VIDEO)

Ove godine, festival "PozitivNI" će po prvi put trajati četiri dana, i to na dve lokacije: park „Čair“ i Dušanova ulica. Posetiocima će biti predstavljeni najrazličitiji sadržaji u periodu od 31. maja do 3. juna. Kompletan program festivala " PozitivNI"! 

Kompletan program festivala - PozitivNI! (VIDEO) Screenshoot / Youtube



Prvog dana festivala  "PozitivNI"  31. maja "KlasičNI" akcenat će biti na prošlosti, razni punktovi organizovani po istorijskim epohama, zatim kamerni sastavi, solisti i instrumentalisti, radionice, a okolo će šetati i glumci sa kostimima koji su nam stigli pravo iz klasicizma. Uveče nas očekuje i veliki koncert klasične muzike, kojim će se otvoriti ovogodišnji "PozitivNI" festival. Prvi jun odnosno AlternativNI rezervisan je za modernu umetnost. Posetioci će moći da se upoznaju sa stripom, grafitima, body art-om, alternativnim plesom, džez baletom. Takođe će moći i da se oprobaju u svemu tome. U večernjem programu će na bini Čair nastupiti bendovi "IRIE FM" , "Plastic Sunday" i "Zemlja gruva", a na bini „Mostić“ deset, na konkursu izabranih, bendova rok i alternativne muzike. 

Trećeg dana RadosNI program biće posvećen umetnosti za decu i u izvođenju dece i mladih, kao i svim aktivnostima koje će zabaviti najmlađe. NIški istog dana oživljavaće se i duh dobrog, starog urbanog Niša iz osamdesetih godina, kako bismo mlađim generacijama pokazali kako je tih godina Dušanova ulica bila stecište pozitivnog gledanja na život, ulica naprednih shvatanja i mesto sakupljanja mladih toga doba. Biće organizovane izložbe stripova i ploča, zatim revija, a biće i slikara i portretista. Sa zalaskom sunca, očekuju nas koncerti izuzetnih tribjut bendova – Amy’s House (tribute to Amy Winehouse) i The GIFT (tribute to David Bowie).

PrirodNI, poslednji dan festivala obeležiće se velikim zajedničkim izletom u Čairu. Biće to dan u znaku porodice, sporta i rekreacije, gde će svi posetioci moći da se igraju i zabave uz različite rekvizite i treniraju sa sportistima niških sportskih klubova koji će održati celodnevni trening sa posetiocima. 

Iz organizacije poručuju: 

“Dođite da zajedno slavimo ljubav, sreću, umetnost, igru, sport i prijateljstvo! Vidimo se uskoro na najpozitivNIjim lokacijama u gradu, a do tada, ne zaboravite… Sve je moguće kad smo pozitivNI!”.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>