Region

Svet

Poznate dame obožavaju ove cipele, a od njih se može dobiti kožna bolest!

Poznate dame kako strane tako i naše estrade, obožavaju ove cipele, a od njih se može dobiti kožna bolest, gljivice, infekcije... Pored toga, nema sumnje da će ovoga leta biti pravi hit, a slavne dame ih već imaju na svojim stopalima.

Poznate dame obožavaju ove cipele, a od njih se može dobiti kožna bolest! Svet Plus



Logično je da samo nakon deset minuta u ovoj cipeli vaša noga bukvalno počinje da se kuva i stvara se minijaturni ekosistem koji je plodno tle za kojekakve infekcije i gljivice.  Jasno vam je da su u pitanju ultra-mega-giga trendi plastične cipele koje poznate zvezde u poslednje vreme ne skidaju. 

Kim Kardašijan možemo da zahvalimo na širenju ovog trenda ali nose ih gotovo sve javne ličnosti, a u Srbiji ih ne skida pevačica Jelena Karleuša, koja je na Darinom koncertu pokazala užas znojenja u ovoj obući. 

U njima koža stopala apsolutno ne može da diše, ekstremno su neudobne i lako stvaraju veoma bolne žuljeve. Doktor Rok Pozitano kaže da su ovakve cipele veoma krute i nesavitljive i dodaje:

"Stopalo samo po sebi (bez čarape) u plastičnoj cipeli ili ne, pogodno je tle za razvoj bakterija i gljivica. Mračno je, vlažno i vrelo. Kombinacija ova tri faktora čini unutrašnjost cipele veoma opasnim mestom. Stopala prirodno otiču u popodnevnim časovima, pa se tako mogu povećati za ceo broj. Plastična cipela ne širi se zajedno sa stopalom kao što to čini na primer kožna, a da ne govorimo o nemogućnosti upijanja znoja."

Ovakve cipele mogu poslužiti za slikanje ili eventualno za neku kratku zabavu na koju ste došli autom ali nikako nisu za izlaske i đuskanje čitave noći. 
 
 

When your shit don’t stink, but your feet do... #tgif

A post shared by 🔪 (@larslala) on

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>