Ostalo

Smeno

Tajne opcije mobilnih telefona!

Pre jedne decenije, da bi uradili pet stvari, potrebno nam je bilo pet uređaja, sada nam je potreban samo jedan mobilni telefon i možemo da telefoniramo, šaljemo poruke, gledamo TV emisije, čitamo novine i plaćamo račune... ali postoje i tajne opcije mobilnih telefona!

Tajne opcije mobilnih telefona! Svet PlusMobilni telefoni mogu da urade još mnogo toga, pored gore navedenog, a da verovatno niste ni sami svesni. Pogledajte šta je u pitanju.

- U jednom trenutku, memorija vašeg telefona će se prepuniti. Tada možete prabaciti podatke na memorijsku karticu, koristite servise poput Dropbox-a ili prebaciti podatke na računar. Međutim, postoji još jedna opcija – prebacite sve svoje podatke na Telegram Messenger, koji dozvoljava da sebi šaljete poruke i podatke.

- Mobilni telefon možete korisiti i kao autokameru, tako što ćete pronaći položaj sa najboljim pregledom put i instalirati DVR aplikacije poput  "AutoGuard Dash Cam" i slične. Iako su prave autokamere mnogo bolji izbor i ovakva može biti od koristi.

- Svoj telefon možete umrežiti  kao pravi programer tako što ćete otići na Podešavanja – O telefonu i klinuti 7 puta na Broj modela (Settings – About the phone), gde možete podesiti kvalitet signala, izgled i još puno toga.

- Ultraljubičasto svetlo može biti veoma korisno, naročito kada želite da proverite da li su novčanice lažne i slično. Zalepite parče selotejpa na blic, obojite plavim markerom, zatim parče obojeno ljubičastim markerom, a zatim dodajte još dva takva sloja.

- Optužili su vas da ste zavisnik od mobilnog telefona?! Vreme je da saznate jesu li u pravu tako što ćete izabrati opciju Podešavanja – Baterija (Settings – Battery), i pojaviće vam se lista aplikacija koje najviše korisitite. Za Androide, postoje i posebne aplikacije poput Instant i sl.

- Zamislite da ste izgubili svoj telefon i da se otključava posebnom lozinkom koju samo vi znate! Možda mislite da više nećete videti svoj telefon,  ipak nije sve izgubljeno. Koristeći posebnu opciju (koju imaju nove verzije androida), možete ostaviti poruku na zaključanom ekranu. Idite na Podešavanja – Zaključavanje ekrana i bezbednost – Potpis na zaključanom ekranu (Settings – Lock screen and security – Lock screen signature). Ako poruka na zaključanom ekranu nije dovoljna, onda možete koristiti neku od aplikacija protiv krađe, kao što je npr. Cerberus, koje mogu fotografisati, aktivirati mikrofon, blokirati telefon i obrisati podatke, locirati uređaj ili čak koristiti glasan tonski signal kako bi privukao pažnju ljudi okolo.

- Ukoliko želite da sačuvate svoju bateriju i vid, koristite crno-beli režim dok čitate. Idite u meni za programere i pronađite opciju “simulate anomaly” i vaš telefon će raditi u crno-belom režimu.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>