Ostalo

Sme�no

Više nego dovoljno: Pet razloga zašto treba posetiti Vindzor

U subotu su se princ Hari i američka glumica Megan Markl venčali pred hiljadama gostiju, a venčanje je upriličeno u poznatom zamku Vindzor. Kao spolja, i iznutra izaziva divljenje, a ovo su samo neki od razloga zašto bi trebalo da se obiđe.

Više nego dovoljno: Pet razloga zašto treba posetiti Vindzor Foto: Svet Plus




Venčanje princa Harija i Megan Markl gledalo je pola planete. Svečanost je upriličena u jednom od najlepših zamkova sveta, Vindzoru, pa je ovo bila idealna prilika da vam predstavimo razloge zašto bi trebalo jednog dana doći na jug Engleske.

- zamak
Jedan od osnovnih razloga jeste divan zamak u kojem su se i uzeli sada već vojvoda i vojvotkinja od Saseksa. Najveći je i najstariji zamak na svetu, osnovan u 11. veku a bio je dom čak 39 monarha.

- parkovi
Ako se dolazi iz pravca Londona, može se uočiti da ima previše zelenila. Jedan je od popularnih mesta za lov u koji često idu kraljevi. Danas park ima preko 500 crvenih jelena u slobodnoj zoni, ali pored toga može se šetati na brojnim šetačkim stazama, a krase ih i bašte.

- Legoland
Ako imate decu, idealna prilika da posetite Vindzor. Sadrži akva park kao i avantura park, tako da će deca biti i te kako zadovoljna.

- Itn koledž
Vindzor obiluje školama i koledžima, a na ovaj koledž su išli i prinčevi Vilijam i Hari. Može se posetiti i Itn muzej.

- Frogmor kuća
Kuća koju je dobila princeza Šarlot od svog supruga Džordža III. Ono po čemu je možda najpoznatija ova kuća, jeste da su Hari i Megan ovde uradili set fotografija povodom njihove veridbe. Kuća je otvorena za javnost samo tri dana u godini: 5. 6. i 7. jun.

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>