Zdravlje

Ljubav

Izvor zdravlja za čitav organizam, a dokazano sprečava infarkt! (VIDEO)

Ovaj napitak je izvor zdravlja za čitav organizam, a dokazano sprečava infarkt! Svi znamo da visok krvni pritisak predstavlja direktan rizik za infarkt i šlog ali naučnici otkrivaju da samo čaša napitka dnevno može da snizi visok pritisak.

Izvor zdravlja za čitav organizam, a dokazano sprečava infarkt! (VIDEO) Svet Plus



Kefir ima specifican ukus i mnogi vole da uživaju u njemu ali malo ko zna da je ovaj napitak zdrav za čitav organizam. On ima pozitivno dejstvo po zdravlje creva jer podstiče varenje, a najnovija istraživanja kažu da je odličan i u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja. Dokazano je da ljudi sa makrobiotičkim disbalansom u crevima imaju veću rizik da obole od hipertenzije i bolesti srca.

Naučnici su izveli istraživanje na pacovima koji imaju visok pritisak i davali im kefir tokom devet nedelja. Dokazano je da je kefir uspeo da snizi pritisak i smanji nivo endotoksina, opasnih bakterija koje izazivaju upale u telu. 

Kefir uz pomoć dobrih bakterija koje sadrži smanjuje upale u nervnom sistemu, a neki naučnici tvrde da njegovo konzumiranje ublažava loše efekte koje ima slana hrana kod pacijenata koji boluju od visokog pritiska. Čaša kefira košta oko 30 dinara, pa probajte da uz odgovarajuću terapiju pijete ovaj zdrav napitak. Još bolje je ako napravite domaći kefir.

Ako pravite domaći kefir, bitno je i da imate pravi recep!

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>