Svet

Region

Kim Kardashian spremna za digitalnu smrt

Pop diva Lady Gaga, starleta Kim Kardashian i druge zvezde žrtvovale su svoj digitalni život na jedan dan kako bi prikupile sredstva u humanitarne svrhe.

Kim Kardashian spremna za digitalnu smrt



Kampanja "Kupi život" povodom svetskog dana borbe protiv AIDS-a želi da brojne zvezde na jedan dan ignorišu društvene mreže Twitter i Facebook. Kardashianka i Lady GaGa pristale su da 24 sata budu udaljene od virtuelnog života Twitter ili Facebook, dok njihovi obožavaoci ne doniraju dolara za spomenutu kampanju.

"Kim Kardashian je MRTVA", stoji na promotivnoj kampanji na kojoj lepa starleta leži u kovčegu pretvarajući se da je mrtva. "Mrtva" Kim obučena je u prilično izazovnu haljinu boje pudera posutu šljokicama, čime želi da se sugeriše da je umrla posle noćnog provoda.

"Kim je žrtvovala svoj digitalni život kako bi pravi život podarila milionima drugih", piše na reklami kojom se poziva javnost da poseti stranicu buylife.org ili da pošalju SMS poruku.

Osim Kim i Lady GaGe u kampanji se pojavljuju i David LaChapelle, Justin Timberlake, Usher, Serena Williams, Jennifer Hudson i Elijah Wood, za koje se pretpostavlja da imaju 29 miliona fanova samo na Twitteru.

Inicijativu je pokrenula organizacija pevačice Alicie Keys "Keep a Child Alive'" koja pomaže deci i porodicama u Africi i Indiji koje su zaražene virusom HIV-a i AIDS-a.

"Zaista sam uzbuđena zbog ovoga jer nijedna organizacija nije dosad koristila tehnologiju na ovaj način. Nije nam cilj šokirati ljude i naterati ih da postanu svesni što se događa, već da da sami daju svoj doprinos samim činom .", rekla je Alicia Keys.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>