Ostalo

Sme�no

Zabranite pristup komacima na jednostavan način!

Zabranite pristup komacima vašem domu, na jednostavan način! Potreban vam je samo jedan sastojak i možete biti mirni! Verovali ili ne u pitanju je ono što svi imamo u svojim kuhinjama i rado je pijemo. Kafa!

Zabranite pristup komacima na jednostavan način! Svet Plus



Jeftino i ekološki! Budite ekološki osvešteni i umesto raznih hemijskih sredstava, za borbu protiv napornih komaraca – koristite stari talog kafe! Osim što talog kafe koristimo za đubrenje zemljišta u saksijama, piling kože, sada mlevena kafa rasteruje i komarce. Naime, komarce i druge insekte miris kafe totalno odbija. Evo kako to postići.

Talog je efikasniji ali možete upotrebiti i običnu mlevenu kafu. 

1. Skupljajte talog kafe i stavljajte ga na aluminijsku foliju na tanjiru. Postavite na hladnom i suvom mestu, dok postane potpuno suv.

2. Stavite tu foliju sa suvim talogom kafe na tanjir na ravnu površinu, kao što je sto, na otvorenom. Uverite se da životinje ili deca nemaju pristup tom delu.

3. Palite talog (ili mlevenu kafu) dugačkom šibicom ili dugim upaljačem (kako se ne bi opekli), sve dok se ne uhvati i počne da dimi.

4. Talog će lagano izgarati, a dim koji se stvara teraće komarce.


Još jedan način je da talog oblikujete po dužini, poput baruta koji ste videli u crtanim filmovima. Zapalite talog na jednom kraju i on će lagano goreti čime će mu se dužina skraćivati.

Ovaj jednostavan trik odlično funkcioniše, a može pomoći i lovorov list. Stavite sveži list lovora umesto tablete u električni aparat protiv komaraca ako ga imate kući.

Osim komaraca, kafu možete iskoristiti u borbi sa mravima. Posipajte mlevenu kafu na mesta gde imate problema sa mravima i problem je rešen!

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>