Svet

Region

Evrovizija 2018: Pobednik Izrael, Srbija na 19. mestu! (VIDEO)

Evrovizija 2018: Pobednik Izrael, Srbija na 19. mestu! Na najvećem muzičkom spektaklu na svetu, 63. takmičenju za „Pesmu Evrovizije", održanom u Lisabonu, ubedljivo je pobedio Izrael. Neki su prokomentarisali "kokodakanjem do pobede". Šta vi mislite?

Evrovizija 2018: Pobednik Izrael, Srbija na 19. mestu! (VIDEO) Foto: Armando Franca



Finalno veče Evrovizije obeležio je skandal kad je britanskoj pevačici obožavalac oteo mikrofon, fransucka pesma o migrantima kao i haljina estonske pevačice vredna 65 hiljada evra. Učestvovalo je 26. zemalja, naši predstavnici Sanja Ilić i Balkanika, nastupili su pod rednim brojem 10, a pored njih za pobedu su se borili: Ukrajina, Španija, Slovenija, Litvanija, Austrija, Estonija, Norveška, Portugal, Britanija, Nemačka, Albanija, Francuska, Češka, Danska, Australija, Finska, Bugarska, Moldavija, Švedska, Mađarska, Izrael, Holandija, Irska, Kipar i Italija.

Predstavnici Srbije Sanja Ilić i „Balkanika“ zauzeli su 19. mesto u finalu 63. Pesme Evrovizije. Glasovima žirija naša pesma je podelila 20. poziciju na tabeli, a publika je postavila na 12. mesto.

Na najvećem muzičkom spektaklu na svetu, 63. takmičenju za „Pesmu Evrovizije", održanom u Lisabonu, ubedljivo je pobedio Izrael.


Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>